fbpx
Srijeda , 10 Avgusta 2022

Detalji požara u BiH: Pronađeni ostaci tijela, od kuće ostao samo podrum

Ugljenisano tijelo nađeno je tokom gašenja požara kuće u Gornjoj Slatini kod Ribnika. Kako pišu Nezavisne, riječ je o Rosi P. (82), koja je živjela sama u kući.

Međutim, identitet nastradale osobe u petak nije bio utvrđen jer nisu bila završena vještačenja u cilju identifikacije tijela.

Požar kuće, u ovom prilično pustom selu gdje mahom žive stariji ljudi, izbio je 13. januara, a pošto je prva kuća udaljena nekoliko desetina metara, niko nije na vrijeme uočio požar.

Radi se o starijoj kući, koja je u potpunosti izgorjela.

“Riječ je o starijoj drvenog kući, a jedino je podrum ostao jer je on bio od zidanog kamena”, rekao je izvor “Nezavisnih”.

Kada je porodica stigla, kuću je već bila progutala vatra, a nadali su se da je starica uspjela izaći. Međutim pregledom terena je nisu našli, dok su u zgarištu požara nađeni ljudski ostaci za koje će se naknadno utvrditi čiji su.

“Policajci Policijske uprave Mrkonjić Grad 13. januara započeli su uviđaj, koji je nastavljen sutradan i tom prilikom na licu mjesta pronašli su ostatke tijela”, navodi se u saopćenju PU Mrkonjić Grad.

Pročitajte i ovo

Dok su svi kupovali brašno i germu, Mersiha i Galib iz Viteza su pokretali privatni biznis: “Nisam se pokajala ni sekunde”

Dok su svi u proljeće 2020. godine kupovali germu i brašno, Mersiha i Galib, mladi …