fbpx
Srijeda , 10 Avgusta 2022

Nakon velike borbe, otišla je jedna dobra duša: Na ahiret je preselila Senida Redžepi

Vijest koja je potresla mnoge na svom Facebook profilu podijelio je Ermin Cuco Karić, prenosi Hanuma.ba.

Večeras je nakon duge borbe sa opakom bolešću na ahiret preselila Senida Redžepi, Zvorničanka za čiju životnu priču je bh. javnost čula nakon prvog pokrenutog apela od strane HO Pomozi.ba, a kojim je u manje od 24 sata sakupljen kompletan iznos potreban za liječenje u Turskoj, piše portal Hanuma.ba.

Vijest koja je potresla mnoge na svom Facebook profilu podijelio je Ermin Cuco Karić. Njegovu objavu prenosio u cjelosti.

“Dobri ljudi!

Prije pola sata na Bolji ,pravedniji svijet preselila je naša sestra Senida Redžepi!

Da joj dragi Allah podari vječni Dženet a Semiru i familiji Sabur!

El fatiha!

Suvišno je šta reći …

El fatiha!”, stoji u Karićevoj objavi.

Podsjećamo, Senida Redžepi, boravila je u Turskoj na liječenju. Bila je smještena na intenzivnu njegu bolnice Medipol u Istanbulu.

Senida u je Istanbulu boravila godinu dana gdje se liječila od opake bolesti, tumora jetre. Primila je jedan ciklus kemoterapija, međutim nalazi su bili loši, te je bilo potrebno da primi drugi ciklus jači kemoterapija.

Tumor koji je dijagnostikovan u novemrbu je metastazirao u području oko jetre, međutim, Senidi se u međuvremenu pojavila jaka upala, te infekcija u plućima zbog kojih ona nije u mogućnosti primati terapije zbog trenutne kliničke slike.

Tokom decembra mjeseca stanje se pogoršavalo, te je odlučila napustiti Tursku, a njen suprug odlučio je ispuniti joj želju i dovesti je kući u Zvornik je gde je večeras preselila na ahiret.

Da Uzvišeni neka našoj Senidi podari ljepote džennetske. Amin.

Pročitajte i ovo

Dok su svi kupovali brašno i germu, Mersiha i Galib iz Viteza su pokretali privatni biznis: “Nisam se pokajala ni sekunde”

Dok su svi u proljeće 2020. godine kupovali germu i brašno, Mersiha i Galib, mladi …