fbpx
Utorak , 16 Aprila 2024

Lider svlačionice Milana prešao na islam zbog supruge, sa saigračima obavio umru

Nosilac veznog reda Milana Franck Kessie prešao je na islam nakon što je uplovio u bračne vode, a s kolegama iz reprezentacije Obale Slonovače obavio je umru.

Reprezentacija Obale Slonovače sprema se za Afrički kup nacija na kojem će tradicionalno biti jedan od glavnih favorita za osvajanje trofeja kontinentalnog prvaka. No, pripreme nacionalne selekcije pojedini nogometaši iskoristili su za aktivnosti van terena.

Veliki broj reprezentativaca Obale Slonovače iskoristio je dan pauze kako bi posjetio Mekku i obavio umru, a među njima izdvaja se nogometaš Milana Franck Kessie koji je u međuvremenu prešao na islam.

Kessie je, otkrili su mediji u njegovoj zemlji, prešao na islam zbog supruge nakon što je uplovio u bračne vode.Zanimljivo, Kessie je u nogometu poznat po nadimku “predsjednik”. Kada su ga novinari pitali zbog čega ga tako zovu, odgovorio je da je razlog to što je lider u timu i svlačionici Milana.

“Tako me zovu jer sam predsjednik tima, glava svlačionice”, rekao je ljetos u razgovoru za Sky Sports Kessie.

Na terenu su stvari zaista takve. Kessie diriguje veznim redom Milana i prvi je izvođač jedanaesteraca u ekipi. Ipak, Rossonere brine to što mu ugovor ističe tokom ljeta, a još uvijek ga nije produžio i postoji opcija da napusti San Siro besplatno.

Pročitajte i ovo

Upaljen narandžasti meteoalarm u BiH: Vjetar će na momente biti i olujan

Danas u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme, uz postepeno naoblačenje …