fbpx
Subota , 20 Aprila 2024
created by Polish

Novi uspjesi Fojničanke Senke Zahirović: Od sada vodi menu u jednom od najpoznatijih restorana u Bosni i Hercegovini

Fojničanka Senka Zahirović je, već odavno, postala uspješan i poznat kulinarski bard koji dolazi iz Fojnice.

Dugogodišnje iskustvo u radu u renomiranom restoranu “Plavi podrum” u Opatiji širom joj je otvorio vrata brojnim kuhinjama elitnih hotela i restorana u Bosni i Hercegovini.

Restoran “Plavi podrum” u Opatiji

U proteklim godinama je obogatila kulinarsku ponudu hotela na Bjelašnici u zimskim mjesecima, a neka vrsta kulminacije njezinog rada i prepoznatljivosti uspjeha jeste i prilika da bude osobni kuhar predsjednika Republike Turske, Recepa Tayyipa Erdogana, prilikom njegovog nedavnog boravka u Bosni i Hercegovini, a o čemu je naš portal pisao.

Fojničanka Senka je jučer kuhala za predsjednika Erdoğana

Od nedavno, Senka je počela da radi novi menü za restoran LibertAs u Sarajevu, gdje se Senka nalazi na domaćem terenu jer ovo je restoran koji u svojoj ponudi ima specijalitete mora.

Restoran “LibertAs” u Sarajevu

“Mediteransku kuhinju sam specijalizirala prije 15 godina i smatram da je radim odlično zbog perioda koji sam provela, zadnjih dvadeset godina, uz obale mora gdje sam stekla fantastično iskustvo radeći za vrhunske restorane. U “LibertAsu” ću raditi autentično svoj menü i, naravno, poboljšat već postojeća jela od ribe kako izgledom, tako i ukusom. “LibertAs” je jedan od najboljih restorana u cijeloj BiH i odlučila sam pokušati skinuti prvi “Michelin star”. Usput da vam čestitam novogodišnje praznike i nazdravljam sa vama za bolje dane u 2022. godini” – kratko nam je kazala Senka, a mi joj želimo i dalje svaki uspjeh na poslovnom i privatnom planu.

Pročitajte i ovo

Fojničaninu uspješno transplantiran bubreg na KCUS-u

Nakon više od 150 dana jučer je u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) urađena …