fbpx
Četvrtak , 20 Januara 2022
Reumal

Fudbaler Dembele se oženio lijepom Marokankom po islamskim propisima, pažnju privukao i običaj zaffa

Nogometaš Barcelone Ousmane Dembele pauzu tokom praznika iskoristio je kako bi se vjenčao u Maroku, a navijači katalonskog kluba nadaju se da će konačno uz suprugu vratiti ozbiljnost na terenu.

Dembele, kojeg smatraju jednim od najvećih promašaja Barcelone, pošto je plaćen čak 135 miliona eura, imao je dosta problema van terena, a fokus mu je rijetko bio na nogometu. Međutim, moguće je da to uskoro postane prošlost.

Božićne i novogodišnje praznike Dembele je iskoristio da posjeti Maroko, gdje se u krugu porodice i prijatelja oženio mladom Marokankom, koja se nije ranije pojavljivala u javnosti.

Vjenčanje Dembelea i njegove izabranice prošlo je bez ikakvih najava u javnosti. Francuski nogometaš je posjetio Maroko u tajnosti, a u zemlji odakle dolazi njegova nova supruga organizovana je velika ceremonija.

Svadbi je prisustvovao i nogometaš Bayerna Dayot Upamecano. S obzirom na porijeklo iz Malija te činjenicu da je Dembele posvećen vjeri, svadba je održana po islamskim propisima.

Također, pažnju fanova na Twitteru privukao je i običaj zaffa, karakterističan za pripadnike arapskog svijeta.

Riječ je o drevnom običaju koji uključuje povorku uz bubnjeve, gajde i ples. Kada povorka stigne na odredište, najčešće u kuću mladoženje, nastaje velika zabava koja završava tradicionalnom večerom.

Pročitajte i ovo

Gideon Greif priznao grešku: U Srebrenici ubijeno 8.000 Bošnjaka

Izraelski historičar i predsjednik komisije Vlade RS koja je sačinila kontroverzni izvještaj o stradanjima u …