fbpx
Srijeda , 14 Aprila 2021

Adnan Delić, ministar privrede KS je fojnički zet: Supruga Mahira iz Ostružnice

Adnan Delić (34) je novi ministar  privrede u Sarajevskom kantonu, a na ovu poziciju je došao kao prijedlog NiP-a.

Dolazi iz realnog sektora s pozicije odgovorne osobe i direktora marketinga Imteca, jedne od najvećih bosanskohercegovačkih IT kompanija. Obnašajući tu funkciju, bio je zadužen za sklapanje i realizaciju marketinških ugovora s klijentima, razvoj poslovanja i upravljanje imidžom firme. Polaznik je i Leadership Programa prestižnog američkog Adizes Instituta, namijenjenog razvoju vještina najvišeg nivoa menadžera i ovladavanju alatima organizacione transformacije u kompanijama.

Osnivač je i predsjednik Upravnog odbora humanitarne organizacija dobro.ba, koja okuplja više od hiljadu i po donatora i koja je do sada realizirala stotine akcija širom zemlje. Delić je i osnivač Sportskog udruženja Fair Play, te donedavno predsjednik i glavni organizator malonogometne lige Fair play za odrasle i djecu i jedan od pokretača memorijalnog turnira “Ramiz Salčin”, koji osam, odnosno tri godine zajedno okupljaju oko 600 učesnika, kao i član Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo.

“Dugo godina sa svojim prijateljima humanitarcima obilazim Bosnu i Hercegovinu i razgovaram s ljudima koji su prepušteni samima sebi. Između mnogo čestitih osoba čije smo donacije prosljeđivali do siromašnih i bolesnih, s jedne strane, i vlasti koja ne vodi brigu o potrebnima, s druge – znao sam da može i mora biti bolje, jer dobrih ljudi ima, ali im se ne dozvoljava da to dobro artikuliraju institucionalno”.

Adnan Delić je rođen 6.10.1985. u Maglaju, profesor je sporta i tjelesnog odgoja, oženjen je i otac dvoje djece.

Adnanova supruga je Mahira, rođena Mešanović, Fojničanka iz Ostružnice, tačnije Grabovika.

Pročitajte i ovo

Svaka čast Brajloviću: Radniku poklonio automobil za 25. godina rada

Direktor mesnice “Brajlović” Tuzla, Mirza Brajlović odlučio je povodom mubarek mjeseca ramazana dugogodišnjeg radnika nagraditi …