fbpx
Četvrtak , 20 Januara 2022
Reumal

Detalji ubistva kod Velike Kladuše: Saznao da se dopisivala s drugim, maltretirao je, ona ga ubila iz pištolja

U mjestu Kudići kod Velike Kladuše jučer se dogodilo ubistvo.

– Mi smo informaciju dobili iz Doma zdravlja da je tijelo dovezeno. Uviđajne radnje su u toku. Ženska osoba je u pitanju, mlađe dobi, negdje 1997. godište, ubila je svog strica. Ona je lišena slobode odmah. Svi su na terenu. O razlozima i motivima ubistva još ništa ne možemo reći – kazao je za portal “Avaza” dežurni operativni MUP-a USK.

On njoj prijetio

Kako saznaje portal “Avaza” iz policijskih izvora, ovom ubistvu prethodila je ljubavna drama. Djevojka (1998. godište) bila je u vezi sa ubijenim muškarcem. Također, oni su bili i na drugi način povezani, riječ je o njenom nerođenom stricu.

Drama je počela kada je on saznao da se njegova djevojka dopisuje s drugim muškarcem.

Nazvao ju je i prijetio da će joj polomiti ruke i noge odnosno da će je prebiti. Nakon velike svađe došao je do njene kuće i nastavio da je napada – psuje, prijeti i maltretira.

 

Na licu mjesta iskrvario

Ona je nakon toga uzela pištolj i zapucala u njegovom pravcu. Upucala ga je u obje noge iz pištolja tetejca. Muškarac je iskrvario na licu mjesta a ljekari su samo mogli konstatirati smrt.

– Pogodila ga je u arteriju – kaže izvor portala “Avaza” iz policije. Djevojka je danas predata Tužilaštvu USK na daljnje postupanje.

Pročitajte i ovo

Gideon Greif priznao grešku: U Srebrenici ubijeno 8.000 Bošnjaka

Izraelski historičar i predsjednik komisije Vlade RS koja je sačinila kontroverzni izvještaj o stradanjima u …