fbpx
Srijeda , 19 Juna 2024

Nakon apela u medijima: Dječak Tarik Rovčanin dobio potrebne lijekove sa carine

Sedmogodišnji Tarik Rovčanin jučer je bio jedna od glavnih tema u bh. medijima zbog činjenice da su lijekovi koji su mu neophodni za život zaustavljeni na carini, te ih njegova porodica nije mogla dobiti zbog zakonskih komplikacija. Ipak, današnji dan donio je lijepe vijesti za porodicu dječaka, te su dobili potrebne lijekove.
Tarik Rovčanin je osmogodišnji dječak koji boluje od Dravet sindroma, vrlo rijetkog oblika epilepsije. Njegova borba traje od 2013. godine, otkada su brojne humanitarne organizacije pomagale njemu i njegovoj porodici.

Porodična situacija dodatno je otežana u novembru 2019., kada je dječak izgubio majku. Portal Klix.ba i tada je pisao o Tariku i njegovoj borbi, te podržao brojne apele i akcije prikupljanja novca za dječaka.

Dječakova porodica jučer se obratila medijima za pomoć jer su njegovi lijekovi blokirani na carini na Međunarodnom aerodromu Sarajevo. Problem je, srećom, riješen vrlo brzo.

“Lijekovi su jutros stigli na adresu, presretni smo. Hvala medijima, a i ljudima koji su se javili kako bi nekako pomogli našoj porodici. Mnogo je ljudi koji su u istoj situaciji, nadam se da će se uspjeti uraditi nešto kako bi i oni dobili svoje lijekove”, prokomentarisala je za Klix.ba dječakova tetka Alisa Lier.

Pročitajte i ovo

Tragedija na Jablaničkom jezeru, utopio se maloljetnik

MJESTO RADEŠINE 148 Tragedija na Jablaničkom jezeru, utopio se maloljetnik D. Be. Foto: GSS Prenj …