fbpx
Četvrtak , 28 Marta 2024

Održan Savjet načelnika / gradonačelnika SDA

1. Savjet načelnika / gradonačelnika SDA podržava stavove rukovodstva SDA na čelu sa predsjednikom Bakirom Izetbegovićem o izmjenama Ustava i Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, te pozdravlja dosadašnji principijelan pristup u zagovaranju primjene najviših demokratskih standarda u skladu sa presudama Evropskog suda za ljudska prava, Ustavnog suda BiH, te preporukama Venecijanske komisije, OSCE-a i ODIHR-a.

Savjet načelnika / gradonačelnika SDA podržava insistiranje predsjednika SDA da se u proces usaglašavanja izmjena ustava i Izbornog zakona BiH, na navedenim principima, uključe predstavnici svih parlamentarnih stranaka u BiH.

2. Savjet načelnika / gradonačelnika SDA podržava aktivnosti Vlade Federacije BiH na pripremi Prijedloga zakona o porezu na dohodak i Prijedlogu zakona o doprinosima, koji će unaprijediti radno-pravni status radnika, olakšati poslovanje privrednih subjekata, omogućiti snažniji razvoj ekonomije, te ojačati budžete kantona, gradova i općina u Federaciji BiH.

3. Savjet načelnika / gradonačelnika SDA pozdravlja angažman Vlade Federacije BiH na pripremi i usvajanju Nacrta zakona o javno-privatnom partnerstvu, koji za cilj ima omogućavanje transparentnog, nediskriminatornog i jasnog pravnog okvira za partnerstvo Federacije BiH sa domaćim i stranim investitorima.

Pročitajte i ovo

Džemat u Bronxu u New Yorku: Zajednica muslimana Sandžaka, Bosne, Kosova, Makedonije, Crne Gore…

Ramazan u Americi (3) Džemat Belmont Islamski centar (BIC) nalazi se u Bronxu, New York. …