fbpx
Utorak , 26 Oktobra 2021
Reumal

Debakl Milorada Dodika: Na sastanak mu se odazvalo 11 od 28 ambasadora

U sjedištu RS u Istočnom Sarajevu u toku je sastanak zvaničnika Republike Srpske sa ambasadorima evropskih zemalja u BiH.Ovaj pokušaj sastanka predstavlja potpuni debakl Milorada Dodika.Od 28 pozvanih predstavnika ambasadora zemalja, sastanku se odazvalo njih 11.

Predstavnici iz Ambasade Velike Britanije naveli su da neće priusustvovati sastanku u Istočnom Sarajevu, ali su bh. članu Predsjedništva Miloradu Dodiku ponudili sastanak.

Podsjetimo, nasuprot Dodikovog neuspješnog sastanka, ambasadori Kvinte u Sarajevu  su odlučili da sazovu sjednici Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira (PIC), a iz Ambasade Ruske Federacije izuzeli su mišljenje iz današnje zajedničke izjave ambasadora Upravnog odbora Vijeća za sprovođenje mira, koji su potvrdili da je za građane BiH od ključnog značaja da funkcionišu institucije na svim nivoima vlasti.

Sastanku priusutvuju predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković, predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentrane skupštine BiH Nikola Špirić.

Prisustvovali su i predsjednici političkih partija vladajuće koalicije u Republici Srpskoj Dragan Čavić, Darko Banjac i Nenad Stevandić.

Pročitajte i ovo

Donji Vakuf: Radnik komunalnog izabran za direktora, smanjio sebi platu i spasio firmu od propadanja

Komunalno preduzeće “Gradina” Donji Vakuf prije nekoliko mjeseci bilo je pred zatvaranjem, a izborom novog …