fbpx
Petak , 29 Marta 2024

Danas minusi, nevrijeme i bura, a za vikend preokret!

Jutros je u Bosni pretežno oblačno, dok je u Hercegovini pretežno vedro. Magle ima na području Krajine.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica -7; Bihać, Ivan-sedlo i Prijedor 1; Sanski Most 3; Banja Luka, Bugojno, Jajce, Sarajevo i Tuzla 4; Bijeljina, Doboj, Livno i Zenica 5; Gradačac 6; Trebinje 9; Mostar i Neum 11 stepeni. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 947hPa, za 2hPa je veći od normalnog i raste.

Danas u Bosni djelomično vedro. Rijetko može pasti malo kiše. U većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 5 i 11°C, na jugu zemlje od 13 do 17°C.

U Sarajevu pretežno oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka oko 8°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA postepeno će se popravljati sa odmicanjem dana. U Bosni, nakon prohladnog jutra, temperature će blago porasti i uz manje izraženu naoblaku, kao i povremene sunčane intervale, većina populacije trebala bi biti boljeg raspoloženja. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima i prikladno se odjenuti. Na jugu malo ugodnije, uz više sunca, ali i buru koja bi mogla uzrokovati probleme osjetljivim osobama.

Objavljena je i vremenska prognoza i za vikend:

U petak, 15.10.2021., u Bosni pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša povremeno može padati u istočnim i sjeveroistočnim područjima, rijeđe u centralnim. U Hercegovini pretežno sunčano. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje od 14 do 18°C.

U subotu, 16.10.2021., u Bosni prije podne pretežno oblačno. U jutarnjim satima malo kiše može pasti u istočnim i sjeveroistočnim područjima. Smanjenje oblačnosti u drugoj polovini dana. U Hercegovini pretežno sunčano. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 8 i 14°C, na jugu zemlje do 19°C.

U nedjelju, 17.10.2021., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 20°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorloškog zavoda.

Pročitajte i ovo

VAR stiže u Premijer ligu BiH!

VAR videotehnologija (Video Assistant Referee), sistem koji glavnom sudiji tokom utakmice pomaže da riješi dvojbene …