fbpx
Utorak , 17 Maja 2022

Hapšenje u SBK zbog korupcije na konkursima i pri zapošljavanju

Pripadnici SIPA-e uhapsili su tri osobe zbog zloupotreba položaja u vezi sa primanjem poklona i drugih oblika koristi, odnosno zbog primanja nagrade radi trgovine utjecajem, potvrđeno je za Faktor u SIPA-i.

Kako nam je kazala glasnogovornica SIPA-e Jelena Miovčić, uhapšena su dva službenika Granične policije Bosne i Hercegovine, te jedan civil.

Dodala je da SIPA u vezi s ovim slučajem pretresa više lokacija na području Kantona Sarajevo i u Srednjobosanskom kantonu.

Iz SIPA-e su naveli da će više detalja saopćiti naknadno.

Iz Tužilaštva BiH su saopćili da sa SIPA-om provode aktivnosti u borbi protiv korupcije, te da postupajuća tužiteljica zajedno sa timom iz SIPA-e koordinira aktivnosti policijskih službenika na terenu. Dodaju da se u okviru ove akcije na terenu nalazi više desetaka policijskih službenika SIPA-e.

– Aktivnosti se provode u okviru predmeta u kojem se istražuje korupcija prilikom procedura konkursa i uposlenja u Graničnoj policiji BiH. Bit će obavljeni i pretresi određenih službenih prostorija institucija BiH. S obzirom na to da su aktivnosti u toku, u ovom trenutku ne možemo dati više informacija ili detalja – saopćilo je Tužilaštvo BiH.

Pročitajte i ovo

Sutra dženaza Harisu Mekiću, mladiću koji je stradao u nesreći kod Blagaja

Allah dž.š. da ga uvede u lijepi Džennet! Ugašen još jedan mladi život. Obavještava se …