fbpx
Petak , 26 Aprila 2024

DRAMA OKONČANA: 29 državljana BiH smješteni u kućnu izolaciju, a 17 smješteno u medresu u Cazinu

Od jutros se odvijala prava drama oko dolaska 46 državljana BiH iz Austrije.

Bez problema su prošli Austriju, Sloveniju, Hrvatsku, da bi nakon prelaska bh. granice bili zadržani u neuslovnim šatorima.

Velikim naporima od strane organizatora dolaska naših državljana 29 putnika je došlo svojim kućama gdje će biti u izolaciji, a 17 putnika sa područja USK su smješteni u izolaciju u medresu “Džemaludin Čaušević” u Cazinu.

Razgovarali smo sa g. Sadikom Džafom, vlasnikom agencije El Kiram Internatonal Reisebüro koja je organizovala ovaj dolazak.

“Odustali smo od prevoza sutra i u subotu jer država ne želi da primi naše građane. Nisu nam dozvolili da prevezemo ljude iz Bosne za Austriju, one koji moraju na posao.
Dozvolili su nam iz Hrvatske i Slovenije prolaz kao i Austrija za ulaz u državu, ali naši ne dozvoljavaju prevoz putnika. Čim budu dozvolili, mi ćemo to uraditi. Sve druge dozvole imamo. Imamo oko 300 prijava iz Bosne za Austriju, a oko 200 studenata i penzionera iz Austrije za Bosnu i Hercegovinu” – kazao je za naš portal g. Sadik Džafo.

Pročitajte i ovo

Mlada inovatorka iz Fojnice Emina Hodžić oduševljava svijet informaciono-komunikacionih tehnologija

Mlada Fojničanka Emina Hodžić, talentovana učenica iz Fojnice, je svojim izvanrednim dostignućima u oblasti informaciono-komunikacionih …