fbpx
Subota , 27 Aprila 2024

Komšićeva reakcija najbolje opisuje šta misli o onome što Dodik govori (VIDEO)

Dolazak Recepa Tyyipa Erdogana, predsjednika Turske u BiH, svadba kćerke Bakira Izetbegovića kao i govor Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH, može se reći da su obilježile jučerašnji dan.

Brojne fotografije kao i snimci postali su viralni kako na društvenim mrežama, tako i u medijima u regionu. Jedan od mnogih koji se posebno ističe osim govora Milorada Dodika, jeste i reakcija Željka Komšića dok se on obraća javnosti.

Tokom jučerašnje konferencije za medije članova Predsjedištva Bosne i Hercegovine i predsjednika Turske, Milorad Dodik je kazao da bi Aleksandar Vučić, uz Erdogana, trebao biti autoritet koji bi posredovao u BiH za novi dogovor strana, što je u jednom momentu izazvalo komičnu reakciju Željka Komšića.

Dodik je tokom konferencije održane nakon sastanka sa Erdoganom još jednom govorio o mirnoj disoluciji Bosne i Hercegovine na što mu je Komšić na početku odgovorio da on “nije toliki hipik koji bi prihvatio mirnu disluciju BiH”.

Također, Dodik je istakao kako ne vjeruje da stranci mogu uvesti red u državi.

“Erdogan se pokazao kao čovjek koji sluša sve nas. Za BiH nije dobro da se ovdje pojavljuje bilo kakav stranac koji se lažno predstavlja kao visoki predstavnik. Ne možemo prihvatati da nam stranac donosi zakon. Najbolje je da se mi u BiH dogovorimo uz pomoć prijatelja kao što je Erdogan. Ne možemo prihvatiti neke odluke Savjeta za implementaciju mira (PIC), koji nije dio dejtonskog sporazuma…. Pozivam na dogovor, na razgovor i prijatelje da nam pomognu u kreiranju toga…”, dodao je Dodik.

Kako je obraćanje Dodika izgledalo, kao i reakcija Komšića pogledajte u videu u nastavku. 

 

 

Pročitajte i ovo

Poslovnica pekare “Manja” u ulici Koševo u Sarajevu prestaje s radom

Poslovna jedinica pekare Manja u ulici Koševo u Sarajevu saopćila je kako s današnjim danom …