fbpx
Srijeda , 1 Maja 2024

Žena se vezala lancem za drvo: “Oteli su mi stan, ostajem ovdje do smrti”

Borba Vanje Šimleše počela je prije više od trideset godina, kada je rješenjem o eksproprijaciji srušena zgrada sa sedam stanova u korist izgradnje zgrade Muslimanke u Ulici Domovinskog rata u Splitu (Hrvatska).

Danas, Vanja je svoju borbu nakon godina sudova i molbi dovela direktno pred zgradu splitske gradske uprave, gdje se lancima vezala za jednu od palmi.

“Srušili su kuću, dali mi stan u podstanarstvu”

  • Imala sam vlastiti stan, 1/1, u privatnoj kući. Grad Split je rušio tu kuću da bi dao tri zadruge, srušila se naša kuća da bi se izgradila Muslimanka. Meni je za moje vlasništvo dat stan na plaćanje mjesečne stanarine. To sam dobila za svoje vlasništvo – rekla je Vanja za Dalmaciju danas.

Kaže, išla je po sudovima, ali uzalud.

  • Grad Split toliko je lagao, toliko je muljao, da su nas svi sudovi odbili i da sam ja sve izgubila. Ja sam rekla i napisala sucima da ni ludi iz ludnice ne bi svoj vlastiti stan dali za stan s podstanarstvom. Ko bi to učinio? Niko! Prema tome, sve sam vam s tim rekla – rekla je.

“Spremna sam ostati do smrti”

Pred splitskom gradskom upravom je jutros od 7 sati, i kaže spremna je ostati do kraja.

  • Stvarno se neću maknuti. Ovdje su mi lijekovi, tablete protiv tlaka, imam vodu. Spremna sam do smrti ostati, pa neka me bace u more – kaže.
  • Nisam ništa ni zaslužila. Pošten si, vrijedan si, nisi krao ni lagao. Čovjek je ogorčen kad tako živi, a vidi samo da je okolo laž i prevara – dodaje.

“Rekli su da sam oštećena, ali da ne mogu ništa”

Kaže da je Grad Split upoznat sa situacijom.

  • Uhvatila sam Puljka u Ulici Braće Santini, i on me uputio na gospođu Đerek. Ja sam poslala pismo, koje je došlo kod gospođe Igorke Bonačić. Ja sam ju kontaktirala telefonom i ovim riječima mi je rekla: ‘Gospođo, ja vidim da ste vi puno oštećeni, ali ne možete ništa’ – kazala je Vanja Šimleša.

(A.H./Dalmacija Danas)

Pročitajte i ovo

Upao komšiji u kokošinjac, ubio mu kokoš pa s njom udarao po ogradi

U policijskoj stanici Drniš (Hrvatska) je provedeno kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo …