Povrijeđen je jedan vatrogasac i dvojica mještana, piše Viteški.ba. Vatra je izbila popodne u skladišnim prostorijama kompanije “Eko trstika” u mjestu Ljubić kod Viteza, te se brzo proširila na ostatak objekta.

Ova kompanija zapošljava stotinjak radnika koji su uglavnom iz toga mjesta. Ni oni nisu mogli zaustaviti vatrenu stihiju koja je progutala objekt i pogone.

FOTO: Vitez.info

 

Uz pogone ove kompanije izgorjele su i dvije kuće, te više štala i pomoćnih objekata. Zbog izuzetno uskih i zakrčenih ulica vatrogasci su kasnili s intervencijom. U pomoć su im pristigle i kolege iz susjednih općina. Povrijeđen je jedan vatrogasac iz Viteza koji je vozilom hitne pomoći prevezen u bolnicu.

Pričinjena je velika šteta, a požar je stavljen pod kontrolu. Lakše povrede zadobila su i dva mještanina koja su gasila vatru. Uzrok požara nije poznat.

Vatrogasci iz Viteza jutros su morali na novu intervenciju. Prijavljeno im je da gori zgrada preduzeća Pam color uz magistralni put M5. Brzom intervencijom s više vozila i nekoliko vatrogasaca požar je ugašen. Pričinjena je znatna materijalna šteta.