fbpx
Subota , 26 Septembra 2020

SDA odgovorila SDP-u: Jedva čekamo izbore da vas ponovo pobijedimo

Stranka demokratske akcije poziva Vijeće ministara BiH da, u skladu sa zaključkom Predsjedništva BiH, što prije završi izradu i omogući usvajanje Budžeta Bosne i Herecegovine.

“Budžet je i finansijski izvor za pripreme i provođenje lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini. Primili smo k znanju najavu predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije da osim Budžeta postoje i druge mogućnosti finansiranja izbora, ali podsjećamo ga da je po Izbornom zakonu (član 1.2 a) obaveza Vijeća ministara da najkasnije 15 dana od raspisivanja izbora osigura cjelokupna sredstva za njihovo provođenje”, kažu u saopćenju za javnost iz SDA.

Imajući u vidu da taj rok istječe za četiri dana, 22. maja, pozivaju predsjedavaućeg Vijeća ministara da javnosti predstavi konkretan finansijski plan kroz koji će Vijeće ministara realizirati ovu zakonsku obavezu.

“Što se tiče saopštenja SDP-a u kojem se pokušava dovesti u pitanje naša volja da se održe izbori, poručujemo SDP-u da ne brinu zbog toga, jer jedva čekamo izbore kako bismo ih ponovo pobijedili, kao što smo to učinili i u protekla tri izborna ciklusa zaredom”, zaljučili su iz SDA.

Pročitajte i ovo

Sjednica nastavljena i nakon tri minute završena

Nakon dugotrajne pauze, vijećnici su se vratili u salu te je sjednica završena nakon tri …