fbpx
Ponedjeljak , 25 Maja 2020
873x400 822x463

Ovog vikenda u Fojnici: Na 9. oldtajmer festu se očekuje 40 učesnika

873x400 822x463

 873x400 822x463

Ovog vikenda u Fojnici će biti održan tradicionalni, 9. po redu Oldtajmer fest. 

Organizator festivala je Oldtajmer klub „Fojnica“, a na njemu će se okupiti ljubitelji starih četverotočkaša i dvotočkaša iz BiH, ali i Slovenije, Njemačke, Hrvatske, Srbije, Crne Gore… 

Kako smo saznali od Branka Sranića, predsjednika Organizacionog odbora, očekuje se da će učestvovati četrdesetak izlagača.  

w873 500x463

– Prvog dana manifestacije u petak navečer u restoranu „Central“ imamo večer dobrodošlice za sve učesnike. Drugog dana u subotu u 11 sati je svečano otvaranje Oldtajmer festa na platou hotela „Stari grad“, a nakon toga svi učesnici kreću u koloni do Deževica do restorana „Luke“, gdje će biti ručak i druženje uz muziku. 

Vraćamo se u popodnevnim satima na večeru u Fojnicu – kaže Stanić. Posljednjeg dana Oldtajmer festa, u nedjelju, na platou hotela „Stari grad“ bit će održan ispit spretnosti za sve učesnike i građani biraju ”najvozilo”.   

– Nakon toga krećemo u koloni do Kiseljaka, gdje ćemo se zadržati u centru grada, a onda nastavljamo do Han-Ploča i motela „Zigi“, gdje ćemo imati zajednički ručak i dodjelu nagrada. Žao nam je što nam ove godine neće doći učesnici iz Mađarske, jer istog vikenda imaju oldtajmer fest u Pečuhu – ističe Stanić.

(avaz.ba)

Pročitajte i ovo

Incident u Fojnici: Urinirao sa gradske fontane i psovao majku prolaznicima

Oko 11 sati danas desio se nemio i nesvakidašnji incident u Fojnici. Naime, osoba B.G. …