fbpx
Petak , 19 Aprila 2024

Nemiran vikend u SBK: Bačena bomba, dvije osobe ranjene iz vatrenog oružja…

Dana 01.10.2022.godine oko 23,47 sati u PS Novi Travnik je prijavljeno da je u ulici Ive Andrića, općina Novi Travnik, od strane nepoznate osobe ispred ugostiteljskog objekta bačena nepoznata eksplozivna naprava. Tom prilikom oštećena dva objekta i više putničkih motornih vozila koja su bila parkirana u blizini, dok povrijeđenih osoba nije bilo.

Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su službenici policije koji su u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom pristupili poduzimanju mjera i radnji iz svoje nadležnosti, u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi predmetnog krivičnog djela.

 

 

Dana 02.10.2022.godine oko 02,00 sati u PS Vitez je prijavljeno da je u ugostiteljskom objektu koji se nalazi u mjestu Željeznička stanica, općina Vitez došlo do upotrebe vatrenog oružja, kojom prilikom su povrijeđene 2 osobe.

Službenici policije su odmah izašli na lice mjesta, gdje su potvrdili navode iz prijave, te u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom pristupili poduzimanju zakonskih mjera I radnji u cilju rasvijetljavanja prijavljenog događaja. Tom prilikom utvrđeno je da su povrede zadobili J.B. rođen 1967.godine iz Viteza i K.O. rođen 1990.godine iz Busovače i da se isti nalaze u bolnici Nova Bila.

Prema raspoloživim saznanjima, osumnjičeni S.M. rođen 1992.godine iz Viteza je nakon verbalne prepirke pucao iz vatrenog oružja prema oštećenim, da bi se nakon toga zajedno sa D.K. iz Viteza udaljio u nepoznatom pravcu. Službenici policije poduzimaju intenzivne mjere i radnje na njihovom pronalasku.

MUP SBK/KSB

Pročitajte i ovo

Preminuo je Vjekoslav (Anto) Bućo iz Fojnice

Preminuo je Vjekoslav (Anto) Bućo iz Fojnice u 83. godini života. Ukop i misa zadušnica …