fbpx
Četvrtak , 18 Aprila 2024

Mostarci na ulicama slave pobjedu Veleža i historijski uspjeh! (VIDEO)

Nogometaši Veleža ostvarili su historijski uspjeh plasmanom u 3. pretkolo Konferencijske lige nakon što su poslije boljeg izvođenja jedanesteraca savladali AEK, a nakon trijumfa nastalo je neopisivo slavlje pristalica Rođenih na ulicama Mostara.

Hiljade navijača izašlo je na ulice grada na Neretvi, te uz pjesmu i baklje slavi veliku pobjedu Rođenih i prolaz u narednu rundu takmičenja.

Očekuje se da će nogometaše Veleža iza ponoći dočekati i navijači, a ekspedicija Veleža bi prema prvim najavama u Mostar trebala stići čarter letom oko 2 sata poslije ponoći.

Nakon prve utakmice Velež je imao gol prednosti, no Grci su to anulirali u osmoj minuti nadoknade današnjeg ogleda i tako su izborili produžetke. Nakon dodatnih 30 minuta nije bilo golova pa su jedanaesterci odlučili pobjednika.

Na terenu je poslije meča nastao muk domaćih koji su u rekordnom roku napustili stadion, dok su nogometaši i članovi stručnog štaba Veleža to znali proslaviti, ali i fanovi mostarskog kluba.

Nogometaši Veleža će u trećem pretkolu Konferencijske lige igrati protiv švedskog Elfsborga, a prva utakmica predstojećeg dvomeča zakazana je već za narednu sedmicu.

Prvi meč trećeg pretkola igra se 5. augusta u Švedskoj, a revanš je 12. augusta na stadionu Grbavica.

Pročitajte i ovo

Orange Plus: OBAVJEŠTENJE za proizvođače maline

O B A V J E Š T E NJ E za proizvođače maline ORANGE …