fbpx
Ponedjeljak , 15 Jula 2024

Profesorica Sebija Izetbegović potpisala novi ugovor na KCUS-u, radit će na Odjelu za Ginekologiju

Bivša direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, Sebija Izetbegović danas je potpisala ugovor kojim ostaje uposlenica ove ustanove. Ova informacija potvrđena je za portal N1.

“Prema važećem Pravilniku o radu, KCUS je bio dužan da razriješenoj generalnoj direktorici ponudi ugovor o radu na neodređeno vrijeme na poslovima koji odgovaraju njenom stepenu stručne spreme i obrazovanju koje posjeduje. Na osnovu toga je Privremeni upravni odbor KCUS-a u sklopu Odluke o razrješenju generalne direktorice zadužio stručne službe Stručne nemedicinske discipline KCUS-a da riješe njen radno-pravni status”, navodi u objavi Alen Pilav.

Kako nam je rečeno Izetbegović je na osnovu standardne procedure te mišljenja direktora discipline za ginekologiju i porodiljstvo, prim. doc. dr. Mohamed Abou El Ardata, ponuđen ugovor za radno mjesto „ljekar specijalista ginekolog-akušer, subspecijalista” na Odjeljenu za patološka stanja u ginekologiji s ambulantno polikliničkim odjelom, Klinike za ginekologiju i akušerstvo.

“Izetbegović kao ljekar specijalista ginekologije i akušerstva, subspecijalisti ginekološke onkologije i uroginekologije ima potrebnu stručnu spremu i obrazovanje za ovo radno mjesto”, navodi Pilav.

Pročitajte i ovo

Irnela Stošić ima rak koji je metastazirao, a i suprug joj je teško bolestan: Pomozimo joj u liječenju

Irnela Stošić iz Mostara je u životnoj opasnosti zbog metastaza raka maternice. Pozivom na 17043 …