fbpx
Petak , 29 Marta 2024

Potpisan ugovor po kojem će građani plaćati 1 KM za RTV Herceg-Bosne

Ono što je na posljednjem zasjedanju Hrvatskog narodnog sabora (HNS) najavio njegov predsjednik Dragan Čović počelo se ostvarivati. RTV Herceg-Bosne potpisala je ugovor s Elektroprivredom HZHB po kojem će građani koji žele moći plaćati pretplatu ovoj TV kući.

Ovo je u dnevniku ove televizije najavila Slavica Karačić, direktorica RTV Herceg-Bosne, kazavši kako je prije par dana potpisan ugovor s Elektropivredom HZHB čiji će korisnici moći izdvojiti 1 KM za ovu TV kuću.

“To je jedna lijepa priča koju smo zamislili kako bi dali priliku svim našim gledateljima za aktivno sudjelovanje u radu RTV Herceg-Bosne. Potpisali smo sporazum s ovim javnim poduzećem iz jedinstvenog razloga, a to je da bi oni mogli uz svoj račun staviti 1 KM kao izdvojenu stavku na svom računu koja naravno ne ulazi u prihod Elektroprivrede i koja nije ni oporeziva i koja je dobrovoljni prilog koji će moći ukoliko žele svi njihovi korisnici platiti na izdvojeni račun”, kazala je te naglasila kako ne postoje sankcije za nekoga tko ne želi platiti 1 KM.

Plaćanje pretplate za RTV Herceg-Bosne prvi je najavio Dragan Čović na zasjedanju HNS-a 4. juna ove godine.

“Niko nam ništa nije poklonio kao Hrvatima. Nikad nam niko neće ništa pokloniti. Podjele su luksuz. Trebamo zbiti redove da zajedništvo bude primarna zadaća svih nas. Osobito u godini kad moramo izmijeniti Izborni zakon i Ustav”, naveo je on tom prilikom.

Pročitajte i ovo

Čavara ostao bez računa u banci i ne može primati plaću: Nijedna banka mu ne želi otvoriti račun

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta BiH Marinko Čavara uputio je pismo Vijeću ministara BiH u kojem …