fbpx
Nedjelja , 2 Oktobra 2022

Iz banjalučke bolnice pobjegle dvije osobe zaražene koronavirusom

Iz banjalučke bolnice pobjegle dvije osobe zaražene koronavirusom

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, jučer su identifikovali i locirali dvije osobe inicijala G.R. i D.R. nastanjeni u Banjoj Luci, kod kojih je utvrđen koronavirus, a koji su pobjegli s Klinike za infektivne bolesti koja je smještena u ulici Jovana Dučića.

Naime, nadležnoj policijskoj stanici, radnici obezbjeđenja navedene klinike prijavili su da su s klinike, u kojoj su bili na liječenju, pobjegle dvije nepoznate osobe kod kojih je utvrđen koronavirus.

 

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji se izjasnio da se radi o krivičnim djelima prenošenje zarazne bolesti i nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, te da se navedene osobe uhapse ukoliko postoje uslovi, a ako ne postoje uslovi da se osobe obezbjede od strane policijskih službenika do sticanja uslova za njihovo hapšenje.

 

Podsjećamo, osoba inicijala D.R. je jučer nezadovoljno uslovima u studenskom centru “Nikola Tesla” prijetila da će skočiti s petog sprata, nakon čega su on i majka G.R. premješteni na Kliniku za infektivne bolesti u ulici Jovana Dučića u Banja Luci.

 

Policijska uprava Banja Luka, apeluje na sve građane da se tokom vanredne situacije u Republici Srpskoj, ponašaju odgovorno i savjesno, te da postupaju u skladu sa Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske, jer jedino na taj način mogu zaštiti svoj život i život ljudi u svojoj okolini.

Pročitajte i ovo

Proučen mevlud u Ostružnici povodom 50. godišnjice otvorenja džamije

Sinoć je u džematu Ostružnica proučen mevlud povodom 50. godišnjice od otvorenja novosagrađene džamije u …