fbpx
Utorak , 25 Juna 2024
873x400 1

Članovi LD „Divokoza“ izgradili lovačku kuću na putu prema Prokoškom jezeru

873x400 1

 873x400 1

Članovi Lovačkog društva „Divokoza“ ponose se svojim posljednjim projektom, a to je izgradnja lovačke kuće na lokalitetu Huskića brvna. Riječ je o lokaciji udaljenoj 17 kilometara od Fojnice, a nalazi se u blizini puta koji vodi do Prokoškog jezera.

Najveći donator

Lovačku kuću su sagradili članovi sekcije „Prokos“, kojih ima 40. Dimenzije kuće su 8×5 metara, a u potpunosti je izgrađena od drveta. Unutar nje se nalazi kuhinja te dvije spavaće sobe sa 12  kreveta.

– Skoro sve radove obavili su sami članovi sekcije, koji su i dobri majstori, osim što su dobri lovci. Također, sami smo osigurali i dio novčanih sredstava za materijal, a pomogli su i lovci iz drugih sekcija. Najveći donator je bio naš prijatelj, ujedno i član naše Lovačke sekcije Esad Baždar iz Brčkog – kaže Naim Bureković, predsjednik Lovačke sekcije Prokos.

Dodaje da se ispred kolibe nalazi izvor pitke vode, 3.000 metara pripadajuće livade okružene šumom četinara i prelijepim krajolikom.

Zračna banja

– To je divna lokacija i svojevrsna zračna banja. Sretni smo što smo lovačku kuću završili prije većeg snijega – ističe Bureković.

Osam sekcija

LD „Divokoza“ ima 250 članova, a organizirano je u osam lovačkih sekcija po teritorijalnom principu. Lovačke sekcije su: Fojnica 1, Fojnica 2, Prokos, Pridola, Ostružnica, Bakovići, Dusina i Otigošće.

avaz.ba

 w873 3

Pročitajte i ovo

opina 658x463

Opština Fojnica dodijelila 72 stipendije fojničkim studentima

Općina Fojnica dodjeljuje studentima visokoškolskih ustanova koji imaju prebivalište na području općine Fojnica 72 stipendije …