fbpx
Četvrtak , 28 Marta 2024

Posjeta delegacije Ministarstva privrede SBK opštini Fojnica

Dana 18.02.2020.godine Ministar Ministarstva privrede Srednjobosanskog kantona Nisvet Hrnjić sa saradnicima u sklopu redovnih aktivnosti, posjetio je Općinu Fojnica. Shodno programu rada Ministarstva privrede Srednjobosanskog kantona upriličene su i posjete privrednim subjektima.
U okviru navedene posjete delegacije Ministarstva privrede Srednjobosanskog kantona upriličen je i razgovor u kabinetu načelnika, na čelu sa načelnikom Sabahudinom Klisurom koji je predstavio Općinu Fojnica kao i općinske aktivnosti pri čemu je poseban akcenat stavljen na infrastrukturne projekte i turistički razvoj Fojnice kao općine koja raspolaže prirodnim dobrima od kojih su najznačajnij Prokoško jezero i lječilište „Reumal”.

Ovom prilikom ministar Ministartsva privrede SBK upoznao je Načelnika sa programom rada Ministarstva, te i naglasio da će karakteristika rada Ministarstva privrede biti kontinuitet u odnosima sa lokalnim zajednicama kroz efikasnu i učinkovitu podršku svim privrednicima. Ministar je izvjestio prisutnim da je Vlada Kantona SBK usvojila prijedlog Zakona o turističkim zajednicama kojim se uređuje oblast turizma, što je što je veoma bitno za Općinu Fojnica koja ima značajan turistički potencijal. Na sastanku je usaglašeno da se mora dodatno unaprijediti izvršavanje obaveza po osnovu koncesionih ugovora,
i da se intenziviraju aktivnosti na distribuciji plina prema prema stanovništvu i privrednim subjektima na području općine.

Nakon radnog sastanka u općini upriličene su zajedničke posjete i razgovori sa direktorima, menadžmentom i vlasnicima slijedećih privrednih društava, iz sektora drvoprerade MS-WOOD d.o.o. i Kadex Dizajn d.o.o., iz sektora tekstila, obuće, odjeće i kože Nartex d.o.o., te lječilište Reumal Fojnica i Štamparija Fojnica d.d.. Naprijed navedeni subjekti su istakli i skrenuli pažnju da se suočavaju sa nedostatkom radne snage sa posebnim osvrtom na nedostatak kvalificirane radne snage, problemom nabavke sirovine. Ministarstvo privrede SBK će u daljem svom radu kao i do sada nastaviti sa navedenim aktivnostima a sve u cilju bolje saradnje sa privrednim subjektima.

Pročitajte i ovo

Džemat dobrih Bošnjaka u Richmond Hillu u Queensu u New Yorku

Ramazan u Americi (4) Džemat Bošnjačko-islamski kulturni centar Plav-Gusinje nalazi se u Richmond Hillu, Queens, …