fbpx
Srijeda , 8 Maja 2024

Fojnička firma “BI Materijal” uspješno posluje i u doba korone

Pandemija korona virusa kao da je probudila ljude kada je riječ o uređenju enterijera i objekata.

Bilo da je riječ o „uradi sam“ principu ili o nekim većim građevinskim projektima, čini se da su zatvaranja radi sprečavanja širenja bolesti Covid-19 okrenula ljude ka uređenju sopstvenih domova, garaža, poslovnih prostora, ali i kompanija, koje su za to u mogućnosti, ka izvođenju većih projekata, za koje su dugo čekali pravu priliku.

Da je to stvarno tako svjedoči primer preduzeća „BI – materijal“ iz Fojnice u Bosni i Hercegovini, koje je osnovano 2015. godine.

„Nemamo pad prometa tokom korona krize, čak se čini da se interesovanje za ono što imamo u ponudi i povećalo. Naša primarna djelatnost jeste prodaja, preprodaja i maloprodaja građevinskog materijala i sanitarija. Posjedujemo vlastiti vozni park, 4.700 metara kvadratnih prodajnog prostora, i imamo u ponudi više od 16.500 artikala. Nudimo veoma visok kvalitet boja i lakova, elektro opreme, građevinskog materijala, pribora i materijala za more, profesionalnog alata i opreme, vodomaterijala, vrta i okućnica“, izjavio je direktor Dejan Čuturić.

Vrsni uposlenici – temelj firme

Dodaje da je njihov biznis čuven i po vrsnim radnicima, koji predstavljaju njihovu najjaču kariku, zbog čega su obuka i razvoj osoblja među najvišim prioritetima njihove firme, što, kako kaže, primjećuju i njihovi klijenti i poslovni partneri.

Na kraju, naši zaposleni sprovode u djelo naše koncepte i svakodnevno ispunjavaju naša obećanja o odličnoj usluzi. Oni prenose ideju da smo specijalisti za građevinske radove, radionicu, kuću i vrt. Poštujući sve sa kojima sarađujemo, svi se pridržavamo svih propisanih epidemioloških mjera. Imamo trenutno šest izuzetnih radnika, snažan tim, i ne planiramo da se nešto posebno širimo, bar ne u skorijoj budućnosti, jer smo veoma zadovoljni našim poslovanjem“, naglasio je naš sagovornik.

Kako ističe, u njihovoj ponudi se mogu pronaći proverene kvalitetne marke, proizvodi poznatih proizvođača, a internu kontrolu kvaliteta robe, napominje, shvataju vrlo ozbiljno.

„Samo na taj način možemo biti sigurni da će proizvodi udovoljiti visokim zahtjevima koje od njih tražimo zajedno s našim kupcima. Naši radnici će vam pristupiti srdačno, profesionalno uz stručan savjet koji će sigurno pomoći pri odabiru idealnog proizvoda. Za zanatlije i poduzetnike u ponudi imamo profesionalne proizvode i širok spektar usluga, a naš cilj je da profesionalcima olakšavamo posao. Imamo i vrhunski asortiman robe s popustnom prilikom kupovine većih količina, stručno savjetovanje od strane naših prodajnih savjetnika, kao i ekskluzivan program usluga sa komisioniranjem robe i uslugom dostave“, objasnio je Čuturić.

BI materijal Fojnica BiH
Foto: bimaterijal.ba

Firma „BI materijal“ posjeduje i Certifikat pouzdanosti, koji joj je dodeljen 2017. godine za uspješno i pouzdano poslovanje, i to je dokaz da spada u top 12 posto kompanija u BiH po bonitetnoj uspešnosti.

Pročitajte i ovo

Tradicija obućarskog zanata živi u srcu Fojnice: Ismet Čohadžić nastavlja porodičnu baštinu

U srcu Fojnice, gdje se tradicija tkala kroz generacije, jedan od posljednjih čuvara starih zanata, …