fbpx
Petak , 23 Aprila 2021

Nakon novih službenih automobila, posebno se naručuju zatamnjena stakla na limuzinama

Bh. vlasti nisu sposobne građanima nabaviti vakcinu protiv koronavirusa. Međutim, nabavka skupocjenih službenih automobila, itekako im ide od ruke, čak i u vrijeme pandemije. Pokazuje to primjer iz Parlamentarne skupštine BiH.

Pred kraj prošle godine, nabavkom tri automobila za više od 330.000 KM, u Državnom parlamentu pokazali su apsolutno odustvo bilo kakvog razmijevanja situacije u državi. Sada su, pak, otišli korak dalje.

Da ih bijes javnosti tada nije zaustavio u nemislosrdnom rasipanju novcem građana, dokazuju činjenicom da su izmijenili Plan javnih nabavki, te su uplanirali i “zaštitne auto folije za tri službena vozila”, odnosno zatamnjivanju stakala. Procijenjena vrijednost je 2.000 KM.

Odgovor Parlamenta BiH na naše pitanje o koja tri automobila se radi, ko ih koristi ili će ih tek koristiti, te koja je opravdanost utroška ovih sredstava, još očekujemo.

Ranije se pominjalo da su automobili nabavljeni za pojedine članove kolegija oba Doma. O tome su, pak, izbjegavali govoriti. Borjana Krišto, članica Kolegija Predstavničkog doma svojevremno se požalila tek “kako joj se automobil pokvario na putu” i da ne zna za koga se nabavaljuju novi.

 

Pročitajte i ovo

Načelnik Klisura primio u posjetu Mariju Štetić viceprvakinju Evrope i ponos fojničkog taekwondoa

Načelnik opštine Fojnica, Sabahudin Klisura, primio je reprezentativku BiH i viceprvakinju Evrope Mariju Štetić, članicu …