fbpx
Utorak , 23 Aprila 2024

Predstavljamo kandidate za OV Fojnica: Adis Čohadžić – kandidat SBB-a

Večeras vam predstavljamo Adisa Čohadžića, kandidata SBB-a za Opštinsko vijeće Fojnica.

Rođen je 8.4.1974. godine u Fojnici i otac je jednog djeteta. Kandidat je liste SBB-a pod rednim brojem 8.

Od osnutka SBB-a u Fojnici njihov je član, samim tim ima kredibilitet da listu SBB-a za ove lokalne izbore ocjeni kao jednu od kvalitetnijih do sada.

Sebe smatra vrijednim, poštenim, porodičnim čovjekom. Ima 46. godina i čitav svoj život je proveo u Fojnici i za sebe kažem da je inherentno lokalni patriota.

“Moji planovi za društveno-ekonomsko uređenje Fojnice ogledaju se u eksploataciji do sada neeksploatisanog prirodnog i kulturološkog dobra u Fojnici, kroz prizmu oživljavanja do sada neoživljenih grana turizma u Fojnici” – govori Adis.

“Iako sebe ne mogu nazvati kritičarem tuđeg rada jer izbjegavam kritiku i svoje poente dokazujem mukotrpnim radom i zalaganjem, ne mogu da se otmem dojmu da se Fojnica pored Franjevačkog samostana, Atik Džamije, mnogobrojnih tekija, Slapova Kozice, Prokoškog jezera i mnogih drugih prirodnih ljepota, u kontekstu turizma kao privredne grane, oslanja samo na Reumal i njegov rad, što je Fojnicu danas dovelo u ekonomsku pat poziciju. Zato ću svoje djelovanje usmjeriti u kvalitetan razvoj kulturnog, sportskog, planinskog i vjerskog turizma. Moja Fojnica ima ljepote, moja Fojnica ima historiju i veliku ulogu u očuvanju Bosanskog identiteta, Vaša Fojnica ima nas. Zato apelujem na Fojničane da 15. Novembra obave svoju građansku dužnost. Došlo je vrijeme ‘ZA BOLJU FOJNICU'” – ističe na kraju Adis Čohadžić.

Pročitajte i ovo

Fojničanin Danis Hasanhodžić – Mladi borac sa velikim snovima

U srcu Bosne, rođen je budući šampion – Danis Hasanhodžić. Sa samo šest godina, Danis …