fbpx
Petak , 26 Februara 2021

Preminuo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije preminuo je u Kliničkom centru Crne Gore. Amfilohiju je 6. oktobra dijagnosticiran koronavirus, kada je i primljen u KCCG.
Njegovo zdravstveno stanje se u međuvremenu popravilo, a 20. oktobra rezultati rađenih testova su pokazali da je negativan na koronavirus, navode crnogorske Vijesti.

Međutim, situacija se naglo pogoršala jučer, kada je primijećeno otežano disanje.

“U petak, 30. oktobra 2020. godine, u 8:20 sati, u Kliničko-bolničkom centru Crne Gore, poslije primanja Svete Tajne Pričešća, upokojio se u Gospodu visokopreosvećeni arhiepiskop Cetinjski mitropolit crnogorsko-primorski i egzarh svetoga trona Pećkoga g. Amfilohije. O svim drugim detaljima u vezi sa sahranom visokopreosvećenog mitropolita javnost će biti uskoro obaviještena. Vječan spomen i Carstvo nebesko”, saopćeno je iz Mitropolije.

Načelnica Pulmološke klinike Kliničkog centra Crne Gore dr. Jelena Borovinić Bojović, kasno sinoć je pojasnila da je do naglog pogoršanja Amfilovijevog zdravlja došlo zbog razvijanja pneumomediastinuma kao posljedice obostrane difuzne upale pluća uzrokovane koronavirusom, kao i posljedice dugotrajne oksigene terapije.

Ona je tada kazala da je Amfilohijevo stanje ozbiljno i da je nakon urađenog skenera pluća i plućnih arterija i napredovanja respiratorne insuficijencije intubiran i postavljen na mod invazivne ventilacije.

Pročitajte i ovo

Vlada FBiH prihvatila donaciju Srbije od 5.000 doza vakcina

Vlada FBiH je danas održala hitnu telefonsku sjednicu posvećenoj nabavci vakcina protiv koronavirusa. Premijer je …