fbpx
Nedjelja , 20 Juna 2021

Behram-begova medresa ispratila 345. generaciju učenika

Svečanim defileom koji je krenuo ispred Behram-begove medrese, a nastavio se kod spomen-obilježja na Kapiji, haremu Džindijske džamije te završio ispred portala nekadašnje škole na Skveru ispraćena je 345. generacija učenika ustanove koja je po svojim ostvarenjima niz godina najbolja u Tuzlanskom kantonu.

– Behram-begovu medresu je završilo 136 polaznika, odnosno 69 učenika i 67 učenica. Ova generacija je po mnogo čemu briljantna. Imamo sedam hafiza i nadamo se, očekujemo da će ih u budućnosti biti više. Po prvi put medresa je imala državnog viceprvaka u fizici i odlične rezultate u matematici, engleskom, fizičkom i sportskim aktivnostima – kaže Bekir ef. Šabić, odgajatelj u Behram-begovoj medresi.

 

 

Pored briljantnih rezultata, učenici Behram-begove medrese su se odlično prilagodili i na izvođenje nastave u vrijeme pandemije koronavirusa.

– Oni koji hoće da rade i daju svoj maksimum čine to bez obzira na uslove. Medresa se kao ustanova odlično snašla u vrijeme pandemije koronavirusa, a to u konačnici potvrđuju i naši rezultati – kaže Šabić.

U Tuzlanskom kantonu se vrednuju rezultati osnovnih i srednjih škola, a Behram-begova medresa je godinama prva na toj tablici.

– Uspjeh dolazi ako svako radi svoj posao. Biću slobodan i reći da svi možemo dati još više truda i napora. Kod nekih učenika je dovoljno da se probudi motivacija, kod nekih se treba više raditi. Ja sam odgajatelj ove generacije i bit ću najsretniji ako oni, kada budu roditelji, sve što su naučili u medresi u smislu odgajanja djece primijene do maksimuma – kaže Šabić.

Zbog pandemije koronavirusa defile maturanata Behram-begove medrese je organizovan u dvije grupe.

Pročitajte i ovo

Narednih dana nam slijedi toplotni udar: Ne izlazite od 10 do 17 sati, pijte dosta tečnosti!

Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je narandžasto upozorenje zbog visokih dnevnih temperatura zraka i vrlo visokih …