fbpx
Četvrtak , 28 Marta 2024

SDA o pregovorima u Neumu: Izetbegović vodi iskren i dobronamjeran dijalog

Kantonalni odbor SDA Sarajevo iskazao je punu podršku pregovaračkom timu Stranke demokratske akcije, kojeg u novoj rundi pregovora o izmjenama Izbornog zakona u BiH predvodi predsjednik Bakir Izetbegović.

“SDA je nosivi stub bh. demokratske tradicije, a njen lider Bakir Izetbegović neposredni je akter najdramatičnijih događanja u savremenoj historiji naše domovine. Vjerujemo da to raritetno političko iskustvo pomaže u razumijevanju svih specifičnosti bh. političke zbilje, te da predsjednik Izetbegović vodi iskren i dobronamjeran dijalog”, navodi se u saopćenju KO SDA.

To je, ističu, “pristup rasterećenja političkih odnosa, obnove društvene kohezije i kretanje ka ekonomskom oporavaku naše zemlje”.

“To nije interes samo Bošnjaka, već svih dobronamjernih građana Bosne i Hercegovine. SDA i njen predsjednik su odlučni u zaustavljanju daljnje dezintegracije države i spriječavanju njene institucionalne blokade. Taj cilj je nepromjenjiv, nema nikakve skrivene namjere i nije uperen ni prema kojem narodu u BiH. Tom cilju streme i naši međunarodni prijatelji”, stoji u reakciji.

KO SDA Sarajevo “osuđuje istupe funkcionera Naše stranke koja nema legitimitet, a ni kapacitet za konstruktivno učešće u ovom važnom procesu”.

“Dok se u prisustvu američkih i evropskih posrednika vode iscrpni pregovori o budućem uređenju BiH, predsjednik Naše stranke vrijeme provodi na skijanju. Bosna i Hercegovina ostaje glavni sadržaj političkog programa Stranke demokratske akcije, a predsjednik Bakir Izetbegović vjeran eksponent njene težnje za funkcionalnom i integrisanom evropskom državom, zemljom slobodnih i ravnopravnih ljudi. Iza njegovih odluka čvrsto stoji cjelokupno rukovodstvo KO SDA Sarajevo, članstvo i simpatizeri, ali i sve iskrene bh. patriote”, zaključuje se u saopćenju.

Klix.ba

Pročitajte i ovo

Džemat dobrih Bošnjaka u Richmond Hillu u Queensu u New Yorku

Ramazan u Americi (4) Džemat Bošnjačko-islamski kulturni centar Plav-Gusinje nalazi se u Richmond Hillu, Queens, …