fbpx
Utorak , 18 Juna 2024

Bolna tišina na mezarju: Otac Zuhdija klanjao dženazu sinu Ahmedu

Tuga se nadvila danas nad Travnikom, budući da su klanjane dženaze 19-godišnjim mladićima Mensudu Tarakčiji i Ahmedu Adiloviću, koji su poginuli u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u petak na Komaru. Tom prilikom, trojica njegovih prijatelja, također, su povrijeđena.

Obojica smrtno stradalih bili su svršenici Elči Ibrahim – pašine medrese iz Travnika, a posebno se tuga danas nadvila nad ovim vezirskim gradom.

Poslije ikindije-namaza na mezarju Kljaci kod Travnika, klanjana je dženaza tragično stradalom Adiloviću.

Bolnu tišinu na mezarju prekidali su uzdasi. Niko nije mogao vjerovati da mladog Adilovića više nema. Posebno u srce pogađa činjenica da je dženazu predvodio Ahmedov otac Zuhdija Adilović, inače nekadašnji dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici.

Dženazi su prisustvovali brojni profesori sa medresa, kao i zamljenik reisa Enes ef. Ljevaković, koji se kratko i obratio.

Podsjetimo, do tragedije je došlo na putu M-5, kada su mladići izgubili kontrolu nad vozilom, udarili u bankinu, a potom je došlo do slijetanja Audija inostranih tablica

Na licu mjesta odmah je poginuo Adilović, dok je Tarakčija, nažalost, bitku za život izgubio u travničkoj bolnici.

Inače, poslije podne-namaza, na mezarju Maline kod Travnika, danas je klanjana dženaza tragično stradalom Tarakčiji.

Pročitajte i ovo

Fojničanin Emir Memija imenovan za direktora Podružnice “Elektrodistribucije” Travnik

Prema nezvaničnim informacijama našeg portala Mahalla.ba, Fojničanin Emir Memija, magistar ekonomije, imenovan je za novog …