fbpx
Utorak , 18 Juna 2024

Nove mjere: Avionima iz BiH bit će zabranjeno letjeti za Austriju

Zbog širenja koronavirusa novi propis austrijskih vlasti zabranit će slijetanje avionima iz naše regije na aerodrome u Austriji.
Na crvenoj listi dosad su bili avioni iz osam zemalja (Bjelorusija, Rusija, Velika Britanija, Iran, Portugal, Švedska, Ukrajina i Kina), a zabrana je uključivala i letove iz italijanske regije Lombardije.

Ovaj se popis se sada proširuje te će, kako navodi Heute, od četvrtka na austrijske aerodroma biti zabranjeno sliejtanje i avionima iz Bugarske, Rumunije, Moldavije i Egipta, ali i avionima koji dolaze sa zapadnog Balkana.

Zabrana će uskoro uslijediti i za avione koji dolaze iz Beograda, Skoplja, Sarajeva i Tirane u Austriju, a ograničenje bi moglo trajati barem do kraja jula.

Avion će u izuzetnim slučajevima moći sletjeti na pistu, a to se odnosi ako je let u interesu Austrije, ako prevozi zaražene državljane ove zemlje ili radnike koji se vraćaju u zemlju.

Pročitajte i ovo

Fojničanin Emir Memija imenovan za direktora Podružnice “Elektrodistribucije” Travnik

Prema nezvaničnim informacijama našeg portala Mahalla.ba, Fojničanin Emir Memija, magistar ekonomije, imenovan je za novog …