fbpx
Utorak , 23 Jula 2024

Oglasila se sestra ubijene Nizame: “Nije moju Nizamu ubio samo Nermin…”

Sestra svirepo ubijene Nizame Hećimović, Emina Buljubašić, oglasila se na mrežama nakon ovog stravičnog zločina koji je potresao cijelu Bosnu i Hercegovinu, ali i regiju.

“Nije moju Nizamu ubio samo Nermin. Nije to uradio samo metkom. Ubio je on život u njoj i ranije. Ubili su je zajedno i njegovi ljudi iz institucija. Sutkinja Lejla Numanović koja je odbila prijedlog o zabrani prilaska. Doušnici iz MUP-a Gradačac koji su mu rekli s kojeg broja je prijavljeno nasilje u porodici”, napisala je.

Na mrežama je objavljen i dokument u kojem se odbija određivanje mjere zabrane prilaska višesturkom ubici Nerminu Sulejmanoviću žrtvi. Na konferenciji za novinare ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Hajrudin Mehanović rekao je kako je Nizama povukla svoju izjavu koju je dala policiji te da sud nije smatrao da je njen život ugrožen uprkos i ranijim prijavama.

“Porodično nasilje zadnji put je dokumentovano prije mjesec dana u PS Gradačac kada nije naložena mjera zabrane pristupa porodici jer je žena bojeći za sebe, povukla izjavu na sudu i sud nije prosudio da joj je život ugrožen pa nije odredio mjere. To je sistemska greška koju neko mora otkloniti. Često policiju pitaju, da kažem žargonski, zašto ste lice tog kalibra držali na ulici? Je li ga policija nezakonito trebala držati u zatvoru? Zna se ko prijavljuje, ko procesuira i ko osuđuje. Današnjim live prenosom dobili smo potencijalno Bog zna koliko sličnih likova koji su željni pet minuta slave i spremni rizikovati svoje i tuđe života. To treba biti državnim propisima regulisano”, rekao je Mehanović tada.

U Gradačcu traje trodnevna žalost, a na dan dženaze dan žalosti će biti u TK i Brčko distriktu. Tokom dana očekuje se i odluka Vijeća ministara BiH za proglašenje Dana žalosti u cijeloj BiH.

Pročitajte i ovo

Fantastična ponuda za savršeno ljeto: Robot LJETNI KATALOG!

🌞✨Robot LJETNI KATALOG! 🌴🕶️ Pripremili smo za vas sve što vam je potrebno za savršeno …