fbpx
Petak , 29 Marta 2024

Danas pravo ljetno vrijeme, a za vikend najavljeni kiša i grmljavina

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica i Srebrenica 14 stepena, Bugojno, Ivan Sedlo i Sokolac 15, Drvar, Prijedor, Sarajevo i Zvornik 17, Banja Luka, Bihać, Livno i Sanski Most 18, Tuzla i Zenica 19, Grude i Široki Brijeg 20, Bijeljina, Doboj, Stolac i Trebinje 21, Neum 23, Gradačac i Mostar 24 stepena. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 945 milibara, za 3 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Vjetar u Bosni slab promjenljivog smjera, a u Hercegovini slab do umjeren jugozapadnjak. Najviša dnevna od 26 do 32, na jugu i sjeveru do 35 stepena.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna oko 31 stepen.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Uz više svježine, ugodnije će biti tokom noći i u jutarnjim satima. Poslije podne, usljed porasta temperatura, kod osjetljivih osoba moguće su izraženije tegobe, ponajviše u vidu iscrpljenosti, glavobolje i promjene raspoloženja. Hronični bolesnici i meteoropati trebali bi reducirati boravak na otvorenom u najtoplijem dijelu dana. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od vrućine i sunca.

Objavljena je prognoza i za vikend: 

11. 7.2020 (Subota)., malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, povećanjem oblačnosti. U Bosni se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina. Lokalno je moguća i pojava grada. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 22, a najviša dnevna od 26 do 31, na jugu i sjeveru do 35 stepeni.

12. 7.2020 (Nedjelja)., u Bosni umjereno do pretažno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne, ponegdje u sjevernim, sjeverozapadnim i centralnim područjima sa kišom. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Kiša je moguća u sjevernim područjima Hercegovine. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 20, a najviša dnevna od 22 do 28, na jugu do 31 stepen.

Pročitajte i ovo

Džemat dobrih Bošnjaka u Richmond Hillu u Queensu u New Yorku

Ramazan u Americi (4) Džemat Bošnjačko-islamski kulturni centar Plav-Gusinje nalazi se u Richmond Hillu, Queens, …