fbpx
Utorak , 18 Juna 2024

U spornu nabavku maski upetljano i rukovodstvo Naše stranke!

Kanton Sarajevo je kupio zaštitne maske od firme “Panta Rei” u vlasništvu Bariša Bejtovića, čiji je otac, doktor Benjamin Bejtović, član Predsjedništva Naše stranke, i slovi za jednog od najbližih suradnika Predragu Kojoviću.

Bariš Bejtović, vlasnik kompanije, je naime nabavljao jednokratne maske za Kantonalnu upravu civilne zaštite Kantona Sarajevo, a za ukupni iznos od 52.650 KM.

Na udaru javnosti se zbog ove informacije opravdano se našao Savez sa bolju budućnost, međutim ono što je iznenađujuće je kako se nigdje još nije pojavila informacija o direktnoj povezanosti sporne nabavke sa Našom strankom.

Naime, otac Bariša Bejtovića je doktor Benjamin Bejtović, dugogodišnji član Naše stranke, trenutni član Predsjedništva Naše stranke, i slovi za jednog od najbližih kadrova Predragu Kojoviću.

Zato nije iznenađujuće da Naša stranka nije reagirala na ovu spornu nabavku, dok su bili među prvima da javno pozivaju na istrage i odgovornost prilikom afere sa respiratorima ili afere “dernek”.

Izvor: Slobodna Bosna

Pročitajte i ovo

Fojničanin Emir Memija imenovan za direktora Podružnice “Elektrodistribucije” Travnik

Prema nezvaničnim informacijama našeg portala Mahalla.ba, Fojničanin Emir Memija, magistar ekonomije, imenovan je za novog …