fbpx
Petak , 19 Aprila 2024

DJEVOJČICA OSTAVILA OPROŠTAJNO PISMO I SKOČILA U SMRT: KADA BUDEŠ OVO ČITALA, JA ĆU BITI MRTVA

Trinaestogodišnja djevojčica iz Travnika, koja je u ponedjeljak pronađena mrtva ispred zgrade u Ulici Kralja Tvrtka u Novom Travniku, počinila je samoubistvo.

Ilustracija

Prema informacijama iz istrage ona je skočila sa balkona stana na osmom spratu zgrade i iza sebe je ostavila oproštajno pismo.

Izvor blizak istrazi otkrio je da je djevojčica u pismu napisala: “Kada budeš ovo čitala, ja ću već biti mrtva”.

To pismo je pronađeno na njenom laptopu. Izvor blizak istrazi je kazao da je djevojčica noć uoči tragičnog događaja ostala budna do kasno, dok su njene sestre i roditelji otišle spavati, piše Hayat.

– Ona je tada vjerovatno napisala oproštajno pismo i bacila se u smrt s balkona dok su njeni ukućani spavali. Zašto je to uradila još uvijek nije poznato – rekao je za Hayat izvor blizak istrazi.

U Tužilaštvu Srednjobosasnkog kantona, koje vodi istragu, kazali su da nema dokaza da se radi o krivičnom djelu, ali ima naznaka da je u pitanju samoubistvo.

– Obdukcioni nalaz je urađen i sve ukazuje da se radi o samoubistvu. Slučaj se još istražuje i ne možemo da otkrivamo detalje – rekli su u Tužilaštvu SBK.

Beživotno tijelo djevojčice pronašli su slučajni prolaznici u ponedjeljak oko šest časova ujutru i o svemu obavjestili policiju.

Po okončanju uviđaja pripadnici policije zajedno sa postupajućim tužiocem sa lica mjesta izuzeli su sve tragove, među kojima je bio i laptop na kome je nađeno oproštajno pismo.

Pročitajte i ovo

Preminuo je Vjekoslav (Anto) Bućo iz Fojnice

Preminuo je Vjekoslav (Anto) Bućo iz Fojnice u 83. godini života. Ukop i misa zadušnica …