fbpx
Ponedjeljak , 29 Aprila 2024

Vlasnik kompanije daje po 300 KM radnicima za početak škole

Kompanija “Milco” iz Laktaša će svojim radnicima pred početak nove školske godine uplatiti po 300 KM kako bi lakše opremili svoje mališane, najavio je Bojan Cvijetić, vlasnik ove kompanije.

Kako je rekao, svjestan je koliko je u današnje vrijeme veliki izazov opremiti mališane pred novu školsku godinu, te da su i radnici pogođeni velikim poskupljenjima.

“Prije nekoliko dana sam sa djecom išao kupovati stvari za školu i vidio sam koliko je to sve skupo. Zbog toga sam došao na ideju da ovako pomognem našim vrijednim radnicima.

Pokušaćemo do kraja godine i da povećamo plate ukoliko se poboljša privredna aktivnost jer je velika kriza i smanjena je tražnja u metalskoj industriji. Ova pomoć je namijenjena za sve radnike, osim Uprave”, istakao je Cvijetić, podsjetivši da su prošle godine povećali plate, te isplatili radnicima 13. platu.

Također isti taj vlasnik kompanije „MILCO“ d.o.o. Laktaši Bojan Cvijetić optužen je za najveći organizovani kriminal na području RS-a. Protiv njega i još 21 osobe podignuta je optužnica jučer.

Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju u predmetu Bojan Cvijetić i dr. podigao je optužnicu protiv 21 osobe za krivična djela organiziranog kriminala, neovlaštenog prometa opojnim drogama, krijumčarenja, pranja novca i druga povezana krivična djela.

Pročitajte i ovo

Održano mektebsko takmičenje u MIZ Fojnica

Mektebsko takmičenje na nivou MIZ-e Fojnica održano je danas u Čaršijskoj džamiji. Takmičari su bila djeca …