fbpx
Četvrtak , 25 Aprila 2024

Direktor Samir Kučuk: OBAVJEŠTENJE ZA UČENIKE ZAVRŠNIH RAZREDA SMŠ “ZIJAH DIZDAREVIĆ“ FOJNICA

OBAVJEŠTENJE ZA UČENIKE ZAVRŠNIH RAZREDA SMŠ “ZIJAH DIZDAREVIĆ“ FOJNICA

1. Program provođenja profesionalne orijentacije

Obavještavaju se učenici, maturanti SMŠ „Zijah Dizdarević“, a i učenici osnovih škola da je u procesu provođenje programa profesionalne orijentacije.

Učenicima naše srednjie škole koji namjeravaju nastaviti školovanje biće na vrijeme dostavljen, online putem, program upisa na svim fakultetima koji su i ranijih godina imali aktivno učešće u prezentaciji svojih institucija u našoj školi.

Kada su u pitanju Osnovne škole, anketiranje je provedeno u tri općine Visoko, Kiseljak, Fojnica.

Anketni podaci su pokazali da većina učenika iskazuje želju za upis u već postojeća zanimanja koja ima naša škola duži niz godina.

Moramo naglasiti da pored navedenih zanimanja, doći će i do manjih izmijena u obrazovnim profilima, a na osnovu realnih zahtjeva od strane roditelja, učenika i potrebe tržišta

2. Od ponedjeljka 20. 4. 2020. god. napravljen je raspored dolaska profesora u školu gdje će početi sa unošenjem ocjena na osnovu dosadašnje provjere znanja učenika.

Napominjemo da je Uprava škole organizovala rad tako da će biti ispoštovane sve mjere zaštite od korona virusa koje su Zakonom propisane.

U provjeri znanja i vrednovanja učenika poštovat će se Pravilnik o vrednovanju i ocjenjivanju učenika u srednjoj školi, te Smijernice koje nam je dostavilo nadležno Ministarstvo.

3. Odbrana maturskih ispita ce biti na vrijeme organizovana i činimo sve napore da učenici svu potrebnu dokumentaciju o završetku školovanja dobiju na vrijeme, kako ne bi zakasnili na upis na fakultet.

4. Također će biti urađen i izložen maturalni pano naših učenika, a o pojedinostima će biti na vrijeme obaviješteni.

5. Naši učenici neće ostati uskraćeni ni za maturalnu zabavu koju su svi sa nestrpljenjem očekivali. Čim se steknu uslovi, organizovat ćemo je. Poručujemo im da ne budu nesretni zbog toga jer je sada prioritet očuvati zdravlje.

NAPOMENA: Direktor škole i Uprava škole su svakodnevno u kontaktu sa nadležnim institucijama u SBK, tako da će roditelji i učenici blagovremeno dobiti sve potrebne informacije koje se odnose na odvijanje nastavnog procesa.

Direktor škole, Samir Kučuk, se srdačno zahvaljuje svim svojim učenicima, roditeljima, profesorima i svim ostalim uposlenicima Škole, nadležnima iz općine Fojnica te ostalim pravnim subjektima na svesrdnoj saradnji i pomoći koji su u ovim teškim trenucima dali maksimalan doprinos da naši učenici što bezbolnije prođu kroz ovaj težak period za sve nas.

v. d. direktor SMŠ “Zijah Dizdarević”:
Samir Kučuk, prof.

Fojnica, 18. 4. 2020. god.

Pročitajte i ovo

Hadž će ove godine obaviti 14 Fojničana i Fojničanki

Nešto više od mjesec dana je ostalo do obavljanja 5. islamske dužnosti, hadždža. Sa fojničke …