fbpx
Četvrtak , 28 Marta 2024

Poruka Sebije Izetbegović na bilbordu u Sarajevu: Borit ćemo se za svaki život kao da je naš!

Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Sebija Izetbegović je na bilbordu koji je danas osvanuo u Sarajevu svim građanima poslala važnu poruku u jeku koronavirusa.
Direktorica KCUS-a je ovim putem apelirala na građane da ostanu kod kuće te da na taj način zdravstvenim radnicima olakšaju posao.

“Dragi sugrađani, molimo vas da ostanete u kućama kako bismo mi mogli raditi s onima kojima je potrebno. Zdravstveni radnici koji imaju puno znanja su na prvoj liniji. Hrabri smo i borit ćemo se za svaki život kao da je naš vlastiti. Poštujte pravila kriznog štaba i mjere opreza”, piše na bilbordu koji je pomoć Europlakata BH.

Podsjećamo, u razgovoru za portal Klix.ba Izetbegović je prije nekoliko dana poručila kako nema razloga za paniku, ali ima za ozbiljnu zabrinutost.

“Građani su dosta ozbiljno shvatili opasnost koronavirusa, ali bi trebali biti još bolji i ozbiljniji. Trebaju maksimalno smanjiti kretanje, socijalne kontakte, održavati izuzetno visok nivo higijenskih preporuka i striktno pratiti naredbe Kriznog štaba”, kazala je direktorica KCUS-a.

Pročitajte i ovo

Džemat u Bronxu u New Yorku: Zajednica muslimana Sandžaka, Bosne, Kosova, Makedonije, Crne Gore…

Ramazan u Americi (3) Džemat Belmont Islamski centar (BIC) nalazi se u Bronxu, New York. …