fbpx
Srijeda , 10 Aprila 2024

Porodica Gadžun prvi put u Tužilaštvu BiH, još nema rezultata obdukcije

Mjesec dana nakon tragedije i smrti njihove dvogodišnje kćerke Džene, porodica Gadžun, majka Amila i otac Muris sa svojim advokatom Alminom Dautbegovićem prvi put su kao oštećena strana razgovarali sa tužiteljkama Tužilaštvu Kantona Sarajevo, koje vode ovaj predmet.

Zašto se toliko dugo čekalo?

I Advokat Dautbegović, jedan od najiskusnijih advokata u oblasti krivičnog prava u Bosni i Hercegovini i njegov advokatski ured, koji pro bono zastupa porodicu Gadžun, s obzirom na svoju dugogodišnju praksu, pomalo iznenađen.

Čeka se nalaz obducenta, prenio je za N1 Dautbegović ono što su mu rekle dvije tužiteljke. Onda slijedi vještačenje vještaka medicinske struke, jer nalaz obducenta nije dovoljan u ovoj fazi postupka, obrazloženje je iz Tužilaštva KS, koje su dobili prilikom prvog susreta, dodao je.

„Nadamo se da će Tužilaštvo KS biti na visini zadatka i poduzeti sve u okviru svoje nadležnosti da utvrdi činjenice i dozna ko je skrivio smrt male Džene.“, izjavio je za N1 advokat porodice Gadžun, Almin Dautbegović.

Podsjetimo, rutinski oftalmološki hiruški zahvat ljekara ordinacije dr. Halimić u stomatološkoj ordinaciji dr.Bejtović sa iznajmljenim anesteziologom dr.Rožajacem i neverifikovanim aparatom za anesteziju, završio je fatalno. Smrću malene Džene.

Džena je, prema otpusnom pismu KCUS-a gdje je hitno prevezena, imala srčani zastoj i reanimiciju tokom operacije te je pala u komu. Na Pedijatrijskoj klinici KCUS-a ljekari su se borili za njen život šest dana. Borbu za život je izgubila 14.novembra.

Pročitajte i ovo

Mladi trkač se zabio u automobil: Trudnica i vozač hitno prebačeni na UKC Tuzla

Tokom popodnevnih sati 19h dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je povrijeđeno više osoba. …