fbpx
Utorak , 11 Maja 2021

VIDEO: Pogledajte kako su tri maskirana lica zapalili kladionicu u Gornjem Vakufu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona lišili su slobode tri osobe iz Travnika, koje se dovode u vezu da su noćas u Gornjem Vakufu bacili molotovljeve koktele na sedam sportskih kladionica, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, tri osobe su u noći sa četvrtka na petak bacile zapaljive naprave – Molotovljeve koktele u sedam kladionica u Gornjem Vakufu/Uskoplju (četiri “Sportplus”, tri “Sportplus Win”, op.a.), te počinile veliku materijalnu štetu.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova SBK je saopćeno da je oko 2.40 sati iza ponoći u PS Gornji Vakuf – Uskoplje, prijavljeno da su od strane nepoznatih osoba na području Gornjeg Vakufa/Uskoplja u sedam objekata u kojima se nalaze sportske kladionice, bačene zapaljive tečnosti koje su izazvale vatru, usljed čega je na objektima pričinjena materijalna šteta.
"Istraga traje pa ne možemo davati više detalja... 
Tri osobe su lišene slobode, tako da se i dalje poduzimaju
intenzivne mjere na rasvjetljavanju ovog događaja", kazao je Hasan Hodžić, glasnogovornik MUP-a SBK, za Radiosarajevo.ba.

“Slobodna Bosna” je objavila snimak s nadzorne kamere u jednoj od kladionica u Gornjem Vakufu/Uskoplju. Na snimku se vide tri maskirane osobe koje razbijaju staklo, a zatim ubacuju i zapaljeni Molotovljev koktel.

Pogledajte: 

Pročitajte i ovo

Dok napadi izraelskih snaga traju, vjernici klanjaju u Al-Aksi

Tokom napada izraelskih snaga je došlo i do izbijanja požara, a zapalilo se i jedno …