fbpx
Četvrtak , 18 Aprila 2024

Dva velika tržišna lidera, BH Telecom i BH Pošta, potpisali ugovor o saradnji

U Sarajevu je danas svečano potpisan ugovor o saradnji/posredovanju između BH Telecoma d.d. Sarajevo i JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo.

Suština ugovora o saradnji/posredovanju između ove dvije kompanije jeste da će svi budući potencijalni korisnici usluga BH Telecoma od sada biti u mogućnosti da zaključe ugovore za usluge BH Telecoma na svojoj kućnoj adresi, putem posrednika BH Pošte, bilo da se radi o postpaid paketima ili paketima sa kombinovanim načinom plaćanja. Također će zainteresirani građani na kućnoj  adresi moći dobiti sve informacije o usluzi Moja TV.

Svečanom potpisivanju ugovora su prisustvovali: v.d. Generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman, Generalni direktor BH Pošte Mirsad Mujić, v.d. izvršni direktor za razvoj poslovanja i član Uprave BH Telecoma Muamer Hadžović, direktor  Direkcije za  promociju, prodaju i podršku BH Telecoma Elvedin Kanafija i izvršni direktor za poštanski promet BH Pošte Neziran Đogo.

Ovaj ugovor je jako bitan  između dva vodeća strateški pozicionarana lidera BH Pošte i BH Telecoma, koji godinama imaju izvrsnu saradnju. Sa aspekta korisnika veoma bitna usluga kako u porodičnom tako i društvenom segmentu, rekao je direktor Kahriman.

Ovo je jako značajna usluga za sve nove i potencijalne korisnike usluga BH Telecoma koji će sada moći popuniti formular na kućnoj adresi.  Na raspolaganju im je oko 1800 lica koji rade na  terenu i 400 šaltera BH Pošte. Nastavljamo odličnu saradnju sa BH Telecomom koju imamo već godinama, izjavio je direktor Mujić.

Pročitajte i ovo

Džemat Calw u Njemačkoj – primjer sklada i uspješnog rada naših ljudi u dijaspori

U Calwu, gradu udaljenom 45 km od Štutgarta, egzistira Džemat IGBD Calw. Formiran je 1990. …