fbpx
Subota , 27 Aprila 2024

FOTO: ZAVRŠENI 35. SUSRETI “ZIJA DIZDAREVIĆ”: PRISUSTVOVAO VELIKI BROJ POZNATIH

U 11 sati je u sali Opštine Fojnica zatvorena 35. manifestacija po redu “Susreti Zija Dizdarević”.
Na završnoj manifestaciji, prisutnima se obratio Nevres Jemendžić, predsjednik Susreta koji je govorio o ovogodišnjim Susretima i aktivnostima.
Posebno je naglasio učešće učenika SMŠ “Zija Dizdarević” koji su sa svojom predstavom “Hanka” predstavili mnogobrojnoj publici.
Prisutnima se obratio i Hadžem Hajdarević koji je istakao da je Bosna i Hercegovina prostor bogate književne svijesti te da je Fojnica baštinik kvalitetne literature te da su Susreti “Zija Dizdarević” manifestacija koja vodi računa o standardima.
Također, kao domaćin se obratio i fojnički načelnik Sabahudin Klisura koji se zahvalio prisutnima na dolasku te dodao da mu je izuzetno zadovoljstvo da ovakvi susreti privlače sve veći broj ljubitelja “lijepe riječi”.
Književnik i novinar Emir Habul je uručio nagrade najboljim literarnim i likovnim radovima učenika SMŠ “Zija Dizdarević”.
Nagrađeni su Amela Karahmet, Adna Kršić, Vedad Traljo i Sabina Neradin koja je kao prvoplasirana prisutnima pročitala svoj rad.
Edin Pobrić, predjednik žirija je saopštio rezultate ovogodišnjeg konkursa za najbolju kratku priču i pripovjetku Susreta “Zija Dizdarević”.
Na Konkurs je prispjelo 68 priča od kojih su izabrane 3 najbolje.
Vahid Duraković iz Bugojna je osvojio 3. nagradu pričom “Pušiona”.
Nagradu za 2. mjesto je osvojila priča “Nimbus” autora Ervin Mujavašić.
A 1. mjesto je osvojila Magdalena Blažević iz Mostara sa pričom”Stražara broj 13”.

Pročitajte i ovo

Poslovnica pekare “Manja” u ulici Koševo u Sarajevu prestaje s radom

Poslovna jedinica pekare Manja u ulici Koševo u Sarajevu saopćila je kako s današnjim danom …