fbpx
Petak , 5 Marta 2021

SDP se odriče Zarfe Dupovac i Izeta Ramića bivših čelnika Zavoda Pazarić!?

“Svjesni da još uvijek postoji mogućnost da nismo u potpunosti očistili svoje redove od pojedinaca koji ne mogu učestvovati u izgradnji boljeg društva, iskazujemo svoju opredijeljenost da na isti način postupimo prema svima koji toga nisu dostojni, bez izuzetka”, saopćeno je iz SDP-a.

Zarfa Dupovac, sadašnja je šefica računovodstva Zavoda, a ranije je bila i direktorica. Prije više od deset godina javnost je informirana o manipulacijama, i samovolji tadašnje v.d. direktorice Zavoda u Pazariću Zarfe Dupovac, koja je, kako su tada pisali mediji, “nezakonito nevažećim proglasila pečat Zavoda u Pazariću”, ali i pogodovala svom mužu u dobijanju unosnih građevinskih poslova u Zavodu.

Šef Kluba zastupnika u Skupštini KS SDA Mahir Dević uputio je danas inicijativu za smjenu Dupovac.

U obrazloženju inicijative Dević se poziva na presudu Općinskog suda u Sarajevu kojom je Dupovac osuđena zbog pronevjere novca u Zavodu Pazarić u vrijeme dok je bila direktorica i šefica računovodstva. Dalje se navodi da je Dupovac kao rukovodilac Zavoda Pazarić usmenim putem donijela odluke o nabavci robe i izvođenju građevinskih radova za firmu “Tisa promet” iz Hadžića čiji je vlasnik njen suprug Redžo Dupovac

Pročitajte i ovo

Svečano u “Reumalu”: Mirsada, Emina i Nafija ispraćene u penziju

U fojničkom “Reumalu” je danas bilo svečano. Naime, tri radnice, Beba Mirsada-kuhar, Karkić Emina-kuhar i …