fbpx
Četvrtak , 2 Maja 2024

U teškoj sobraćajnoj nesreći poginuo muškarac: Na uviđaju roj pčela izujedao policajca

Vozač automobila poginuo je jučer ujturo u teškoj saobraćajnoj nesreći, a hitna pomoć pružena je i policajcu kojeg je tokom uviđaja izujedao roj pčela.

  • Jučer oko 7:50 sati na državnoj cesti DC-50 u Gračacu dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je smrtno stradao 61-godišnji vozač automobila zadarskih registarskih oznaka.

Do nesreće je došlo kada je 61-godišnji vozač vozeći Gospićkom ulicom, iz neutvrđenih razloga prešao na kolnički trak namijenjen za kretanje vozila iz suprotnog smjera te udario u teretni kombi splitskih oznaka kojim je upravljao 60-godišnjak i vozilom skretao u desno.

Od posljedica nesreće, na mjestu događaja preminuo je 61-godišnjak, dok je putnik (60) iz kombija vozilom hitne pomoći prevezen na pružanje liječničke pomoći u Opću bolnicu Zadar gdje su mu zasad utvrđene lake tjelesne povrede. Vozač kombija nije povrijeđen.

Medicinska pomoć ukazana je i policijskom službeniku kojeg je tokom postupanja napao roj pčela koje su se uslijed sudara rasule iz kombi vozila s košnicama. Policajac je zadobio više uboda pčela po licu i tijelu te je vozilom hitne prebačen u Opću bolnicu u Gospić.

Policija je o događaju je izvijestila nadležno državno odvjetništvo u Karlovcu. Daljnju brigu o pčelama preuzela je nadležna pčelarska udruga u saradnji s vlasnikom pčela”, izvijestili su danas iz Policijske uprave.

Pročitajte i ovo

Upao komšiji u kokošinjac, ubio mu kokoš pa s njom udarao po ogradi

U policijskoj stanici Drniš (Hrvatska) je provedeno kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo …