fbpx
Utorak , 18 Juna 2024

Bračni par iz Gradačca Harnaga i Hatidža Zehić umrli u razmaku od nepunih deset minuta

U Gradačcu su sinoć u razmaku od nepunih deset minuta umrli 91-godišnji Harnaga Zehić i njegova 86-godišnja supruga Hatidža.

Zehići su porijeklom iz Bijeljine, a tokom rata su se našli u Gradačcu i tu sa sinom Izetom i kćerkama izgradili kuće i započeli novi život.

Skladan brak

– Jutros u pola pet sam ušao u sobu i vidio oca mrtvog. Po tome kako je izgledao, bilo je to neposredno nakon što je izdahnuo. Majka je bila u kupatilu, a kad smo je, s obzirom na to da je bila nepokretna, unijeli u sobu, njoj je odjednom bilo loše i ona se za nekih desetak minuta rastavila s dušom. Ovo jeste čudna sudbina, ali, s obzirom na to da su proveli 67 godina skladnog braka, zajedno dijelili i dobro i zlo, možda i nije čudno – kazao nam je Izet Zehić, sin Harnage i Hatidže.

Zehići, kaže Izet, nisu posebno bolovali. Otac Harnaga je u posljednjih desetak dana pobolijevao, ali se, navodi, niko nije nadao njegovoj smrti. Majka Hatidža je dugo bila nepokretna, ali se otimala bolesti, puzeći je, priča Izet, pokušavala raditi po kući.

– Možda je još čudnije, ali moj otac je umro na svoj 91. rođendan. Eto, danas je napunio 91 godinu. Sve je to Božije davanje. Da im je ne znam koliko godina, roditelji su i veoma mi je teško – navodi Izet.

Dobri domaćini

Dženaza Harnage i Hatidže Zehić sutra će biti klanjana u mezarju Kadić bašča u Gradačcu.

Mnogi Bijeljinci nastanjeni na području Tuzlanskog kantona s tugom, ali i žaljenjem su primili vijest o njihovoj smrti. S razlogom, jer ih pamte kao fine i čestite bijeljinske domaćine.

Pročitajte i ovo

“514. Dani Ajvatovice”: Novčane nagrade za najbolje literarne radove srednjoškolaca iz SBK

U okviru vjersko-kulturne manifestacije „514. Dani Ajvatovice“ koja će se održati u periodu od 14. …