fbpx
Subota , 20 Aprila 2024

Načelnik opštine u BiH zabranio okupljanja i druženja uz kahvu

Načelnik opštine Kakanj, Mirnes Bajtarević, donio je niz naredbi i uputa čiji je cilj poboljšanje radne discipline i efikasnosti rada opštnskih službenika. Građane je pozvao da napišu i negativne i pozitivne primjere susretljivosti i ponašanja opštinskih službenika.

Načelnik Bajtarević od stupanja na dužnost insistira na poboljšanju svih aspekata kvalitete usluga koje se pružaju građanima. Unutar zgrade Opštne zabranjena je svaka vrsta nepotrebnog okupljanja službenika i bilo kakva vrsta druženja uz kahvu.

Pušenje je zabranjeno u svim prostorijama Opštine, a za tu svrhu određeni su vanjski prostori (terase), uz obavezu da zadržavanja budu kraća i u razumnom broju i da ne narušavaju dinamiku rada, piše Hayat.

Kava i ostali bezalkoholni napici koje kupuje Opština Kakanj služe se na sastancima i sličnim situacijama kada dolaze gosti, a opštinski službenici u vrijeme pauze za kahvu koriste instalirane automate za tople i hladne napitke na komercijalnoj osnovi. Kahva i napici koji se nabavljaju i plaćaju proračunskim sredstvima Opštine Kakanj moraju biti proizvedeni u Bosni i Hercegovini.

Pročitajte i ovo

Preminuo je Stjepan (Pero) Oroz iz Fojnice

Preminuo je Stjepan (Pero) Oroz iz Fojnice u 64. godini života. Ukop i misa zadušnica …