fbpx
Srijeda , 28 Februara 2024

FOTO: Vrijedna donacija za fojničke školarce stigla iz Danske

U OŠ “Muhsin Rizvić” u subotu je stigao konvoj sa školskim inventarom namijenjenim za učenike i nastavnike ove škole.

Ovaj inventar je donacija Humanitarne organizacije “Most-Bro” iz Danske čiji je član Mustafa Merušić o kojem smo nedavno pisali.

Između ostalog, u ovoj vrijednoj donaciji se nalazi preko stotinu stolova, stolica, veliki broj interaktivnih tabli, projektora, a očekuje se skori dolazak i kompjutera.

“Donacija u namještaju, klupama, stolicama, tablama, printerima i drugim inventarom koja je pristigla u našu školu jeste djelo naših prijatelja iz Most-Bro organizacije iz Danske. Sa ovom donacijom doprinijet će se kvalitetu nastave i njenom moderniziranju, ali će i naši učenici imati komforniji boravak u svojim učionicama.

Ovom prilikom bih se u ime naše škole želio zahvaliti pomenutoj organizaciji i njenom članu, našem Fojničaninu, Mustafi Merušiću koji su učinili ovo dobro djelo za naše učenike. Također, zahvalnost ide i našem načelniku Sabahudinu Klisuri koji je uplatio troškove prijevoza.

Nadamo se da će se saradnja sa ovom organizacijom kao i drugim institucijama nastaviti i u budućnosti” – kazao je za naš portal pomoćnik direktora OŠ “Muhsin Rizvić” Saudin Fejzić.

Pogledajte fotografije…

Pročitajte i ovo

Ne perite automobile i prozore: Stiže nam saharski pijesak

U Bosni i Hercegovini u četvrtak, 29. 2. , očekuje se pretežno oblačno vrijeme, a …