fbpx
Srijeda , 1 Maja 2024

Sjećate se pomoćnice direktora koja preko štele uvodi pacijente? Umjesto otkaza dobila unaprijeđenje…

Crna hronika je objavila snimak iz Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, a u kojem se vidi kako, dama koja se predstavlja kao pomoćnica doktora Gavrankapetanovića, napada pacijenticu.

Naime, pacijentica iz Sarajeva (identitet poznat redakciji Crne hronike) se požalila na to što dotična uvodi druge pacijente preko štele, a nakon burne rasprave je pokušala oduzeti telefon pacijentici koja ju je snimala.

Njene kolege su za nju rekle da je bruka i sramota ove istanove. Direktor Ismet Gavrankapetanović tvrdio je da će ista biti sankcionisana ali umjesto kazne mlada dama, dobila je unaprijeđene.

Kako saznaje portal Crna-Hronika, Larisa Mujanović je unaprijeđena u šeficu odsjeka knjigovodstvo ove institucije.

Kao pomoćnica direktora imala je platu od 1.866,5 KM a sada dama prima 2.535,00 KM.

Nakon što je 28.02.2023. godine CRNA HRONIKA ekskluzivno objavila videosnimak na kojem se vidi ženska osoba koja se predstavlja kao pomoćnica direktora Ismeta Gavrankapetanovića, koja „preko štele“ uvodi pacijente preko reda.

Nakon što su je uočena od strane pacijenata, jedna od pacijentica koja je čekala u redu ušla je u ordinaciju kod doktorice da joj skrene pažnju na nepravilnosti, ali je kako se vidi i na snimku prvo verbalno napadnuta od strane pomoćnice direktora koja je uvodila pacijente preko reda , te je nakon burne rasprave ista joj pokušala fizički oduzeti telefon. Pomoćnica direktora identifikovana je kao izvjesna Larisa Mujanović. Nakon „medijske hajke“ i zbog povećanog interesa javnosti za ovaj slučaj, menadžment Opće bolnice i sam direktor Ismet Gavrankapetanović, kome je imenovana bila pomoćnica u momentu napada na pacijenticu, danima su uvjeravali javnost, medije, građane da je pomoćnica direktora razrješena dužnosti.

Nakon objava pojedinih portala da je pomoćnica direktora čak i dobila otkaz, javnost je, cijeneći da je pravda zadovoljena, prestalo obraćati pažnju na ovaj slučaj. Svjesni da je interes medija i javnosti splasnuo, predstavnici ove ustanove na čelu sa direktorom Ismetom Gavrankapetanovićem, iz samo njima poznatih razloga donose odluku o ponovnom unapređenju imenovane, te je promovišu u šefa odsjeka za knjigovodstvo i nagrađuju je većom platom u iznosu od cca 700 KM.

Usporedbe radi prema zvaničnim podacima sa registra zaposlenih u KS koje je uspostavio Ured za borbu protiv korupcije KS Larisa Mujanović prije nego je smijenjena sa mjesta pomoćnika direktora imala je platu od 1.866,15 KM. Nakon unapređenja za zasluge koje su poznate samo direktoru u šefa knjigovodstva imenovana dobiva enormnu povišicu, pa tako sada prima platu u iznosu od 2.535,00 KM.

Prvi koji je ovo problematizirao bio je zastupnik u Skupštini KS Faruk Kapidžić koji je predstavnici Bolnice, trenutnoj pomoćnici direktora za ekonomske poslove Samiri Hajdarević, na sjednici skupštine koja je održana 07.11.2023. godine postavio upravo pitanje: Da li je istina da je bivša pomoćnica direktora koja je uvodila pacijente preko reda unaprijeđena? Samira Hajdarević, koja je uzgred rečeno krajem 2021. i početkom 2022. godine bila i v.d. direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja KS, je na ovo pitanje, bez puno razmišljanja i u jednom dahu odgovorila da je bivša pomoćnica raspoređena na radno mjesto u skladu sa svojom spremom u odjeljenje za ekonomske poslove ???!!

I sad se iz ovoga samo nameće hiljadu i jedno pitanje, a evo samo nekih od njih:
– Jel moguće da pomoćnica direktora ne zna ko je šef knjigovodstva?
– Šta se ustvari i od koga krije?

– Jel moguće da se ovakvi podaci kriju i ne prikazuju onakvima kakvi jesu zastupnicima u skupštini koji su kontrolori rada ustanova?
– Ako se ovo krije šta se sve još krije i netačno prikazuje u radu ove ustanove, koja nosi predznak JAVNA?

– Šta je bilo vodilja direktoru da bivšu pomoćnicu nagradi novom pozicijom i većom platom?
– Jel ovo unapređenje na neki način vezano sa imenovanjem Ismeta Gavrankapetanovića za direktora KCUS-a?

Bojim se da nažalost to nikada nećemo saznati, bar ne od ovih aktera, jer im očito nije nepoznato ono „jedno gvoori, a drugo radi“.

Pročitajte i ovo

Upao komšiji u kokošinjac, ubio mu kokoš pa s njom udarao po ogradi

U policijskoj stanici Drniš (Hrvatska) je provedeno kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo …